Thursday, March 19, 2009

Getting ready for a long journey

Tomorrow evening insyaAllah we'l be going back to my mother's hometown in taiping.
we r going to edots wedding in kuala kangsar on saturday, n on sunday we r going to hubbys frens wedding in ipoh.

byk nak kene pk kan bila berjalan jauh ni. stakat pindah randah tu kira kami ni dah biasa dah sbb dah 5 kali ulang alik dok serdang - bangi. ni bukan balik skejap2. tahap bawak pindah baby cot ape sume skali.

tapi travel sampai 3 jam tu yg agak risau sket.

aku nak wat list benda2 yg nak kene buat b4 pegi... supaya aku tak lupa. maklumla aku ni mmg cepat betul lupa skarang ni. jgn sok dah dlm perjalnn baru teringat.

hubby pulak jenis yg berus gigi dia pun harap kita yg pack kan jugak. baby lagi, bapak baby lagi.. banyak wooo..

sbb tu lah aku dah setelkan semua hal pasal loan mara tu hari ni. last day submit adalah hari isnin. aku pk, klo gi hari isnin tgk2 ada benda tak lengkap, tak ke haru. esok aku dah sibuk nak kemas utk balik tepeng. smalam pulak sibuk pegi matikan setem lah, jumpa pesuruh jaya sumpah lah.. so hari ni je la tinggal nak submit mendalah tu.

2 hari ni juga aku terpaksa tinggalkan umar dgn maid kat rumah. dah siap pam susu 2 botol setiap kali keluar rumah. masa tgh run errands tu mmg ada rasa sedih n teringat2 kat umar.. rasa tak sabar nak balik. tapi sempat gak shopping kat sogo tadi. hohoho. brg2 baby kat sogo mmg best lah. dapat la jugak aku beli brg2 yg b4 bersalin ingatkan tak perlu. lepas bersalin baru tau perlu. n hari ni baru 1st time keluar jauh.. jadi dpt la aku beli brg2 tersebut.

ok la aku takde byk masa nih. byk keje nak wat.

nah ni spesel utk ida yg rindu kat umar.

insyaAllah lusa umar jumpe auntie ida kat kenduri auntie edot okeyyy...

see he knows me already. im his favourite person in the whole world. klo ibu ada dekat mmg umar pandang ibu je la tak pandang org lain dah.. hehehe..

No comments: