Monday, March 16, 2009

nightmares begone

ever since the birth of umar, iv been having nightmares every single night.

setiap kali tidur, tak kisah la tidur petang ke tidur malam, mesti akan terbangun dgn blakang, tengkuk dan hujung rambut yg basah sbb berpeluh2 akibat nightmare tersebut.

nightmare ni mcm2. kdg2 mimpi ada gangster cari suami aku sbb pegi calarkan keta diorg, yg mimpi takleh grad sbb asyik ponteng kelas (mcm aku cerita haritu), mimpi kene berpisah dgn suami n kene kawin dgn orang lain n suami pn kene kawin dgn org lain (mcm dipaksa bertukar pasangan.. ish nauzubillah camna la tak berpeluh2 klo mimpi macam ni..).. dan mcm2 lagi la mimpi yg tak best dan menakutkan..

selepas aku dpt let go keperitan bersalin, dapat terima hakikat yg aku ni dibedah, terima hakikat kena tunggu lama lagi utk mengandung lagi, sakit luka bedah dah hilang, tenaga dah kembali pulih spt sedia kala, baru lah nightmare tu berkurangan. dan takde lagi bangun dlm keadaan berpeluh2.

skarang ni klo mimpi pun lebih pada mimpi merapu2 rather than mimpi yg tak elok.

i guess bila kita lalui satu pengalaman yg traumatic itu lah kesan2 dia kot..

alhamdulillah segala perit sakit tu dah pun hilang dan dah pun dilupakan.

klo tak lupa mmg la taknak bersalin lagi..

tapi ada isteri pada member lama yg sudah hampir due date nya. malam tadi my hubby called his friend n asked, dah bersalin kah belum?

n he said, "tgh contraction ni.."

uh oh ok terus letak telepon. pastu tetiba mcm ada flashback masa kat dlm labor room haritu.. aaaaaa sakitt.. sakitt....

dah ler lupakan.

semuga dolah n isterinya ina selamat menyambut kelahiran anak mereka.. kami disini mendoakan..

ok hubby gue dah balik lunch. bye2..

5 comments:

Nabil said...

rilek2..breath in breath out..ok push :D

Maslina Zolkepli said...

no more push2 bisnes for at least a couple of years..

Nabil said...

betul tu...utk kitorang, at least until sara 2-3 yrs old. :)

Oyis said...

mungkin mas mimpi mcm2 tu sbb stress x?

Maslina Zolkepli said...

mmg stress pun awal2 dulu.. tapi dah lame2 ni dah takde dah. kire lama gak saya nye postpartum depression tu. lebih kurang sebulan jugak lah.. alhamdulillah berjaya melepasi nye..