Wednesday, May 06, 2009

spring cleaning

now that my husbands away, i took this chance to clean up our bedroom.
this task requires more than a couple of days to be completed. that means many stuff will be lying around during this time.
n im the kind of person yg tak boleh hubby cakap, "apasal bersepah ni?"
akan rasa malu n bersalah pabila ditegur begitu.

jadi sementara dia tak da ni, time ni lah aku boleh gunakan utk mengemas aka biarkan benda berterabur berhari2 sebelum disusun.

heheh.

somehow i find it soo hard to arrange my stuff neatly. klo kemas pun, 2-3 hari pastu bersepah balik. so when i meet someone who's neat, akan terasa kagum.

wow camane dia bole lipat tudung2 dia jadi bertingkat mcm tu? kemas gile! tudung2 aku sume berkeronyok kat dlm almari!

tadi baru buat sikit dah rasa penatt sgt. mana lagi nak layan umar, nak kemas brg. mmg tak boleh siap kemas dlm masa sehari. i need at least 3 days to do it.

anyhoo.. tadi yg dah siap kemas adalah baju2 yg digantung di hanger dan pakaian2 duk dirumah.

yg belum dibuat :

  • kemas dokumen2 & rak buku
  • kemas brg2 kat atas meja solek
  • kemas laci meja solek
  • kemas almari tudung
  • kemas@buang toiletries lama yg duk dlm almari luar (yg tak penah bukak sejak kawin! yikes!!)
  • kemas brg2 pertukangan yg ada dlm almari
  • kemas brg2 pc & cd yg ada dlm almari
  • kemas meja pc
  • kemas bedside table
  • kemas bakul baju umar
  • vacuum and lap2 the room
  • sort out bill2 yg berterabur
  • get rid of the clothes yg dah takmau pakai (aka fesyen zaman degree.. oh remaja nya waktu tu!)
banyak tu.. taktau la sempat ke tidak nak wat dlm 2 hari ni. mmg byk masa lagi b4 hubby balik. tapi rasa geram sbb byk sgt benda nak dikemas. tapi buat sikit dah letih. pastu dah kemas brg2 yg lama tak sentuh, byk habuk, kejap lagi hidung pun gatal2 terus kene makan ubat allergy. hadoihaiii...

apa2 pun aku berharap lepas aku declutter brg2 dlm bilik ni, aku akan lebih terurus n tak lupa2 dah mana aku letak barang2 aku.

i CAN be organized, you know?

wish me luck~~

No comments: