Thursday, March 18, 2010

my forgetfulness

malas nak cakap pasal keja sebenarnya. tapi banyak benda menyusahkan aku sbb aku dah lupa how things work.

for example theres this one tool yg develop guna java.
all i want to do is run it.

tapi aku takut sbb lama dah tinggal java.
in order to run the tool on my laptop, i need to install mysql,eclipse,jdk etc.

sgt2 cuak.

so bile dah taktau tu mula la kesilapan2 kecik pun jadi masalah.

aku takpenah guna java+mysql.

java+oracle ada lah.

pastu yg menjadi permasalahan besar skarang adalah eclipse.

takut gile jumpa eclipse.

sbb ingat lagi dlu2 masa fyp tahun 2006, senior2 guna eclipse, tapi i dont even know how to use the thing. pastu aku tgk boleh je develop fyp aku without eclipse. so i managed to skip using it.

itu je yg aku ingat pasal eclipse ni.

but guess what? i completely forgot that in india, aku ni macam bercinta dgn eclipse tu.

hari2 jumpa! hari2 tengok, hari2 ngadap sampai nak naik muntah.

how can i be that forgetful??

tu yang masa tgh godek2 eclipse tu terpk, eh macam familiar je benda ni? bukan ni ke yg guna masa kat infy dulu?

pastu rasa macam, ni version lain, tak sama pun macam dulu.

pastu godek2 lagi. ler sama je. aku je yg dah lupa.

so skarang kesimpulannye iv wasted many days (days aje..) trying to figure out how to use the damn thing when actually, i know everything..

bengang2....

hubby menakut2kan dgn kata, kalo tak siap keje takyah la gi langkawi.

tu yg desperado sgt nak siapkan sebelum kemas beg nih.

plus kene pegi kedai pc beli :

  1. sony memory stick 2gb
  2. mouse
  3. mouse pad
  4. laptop skin 12'1
oh dan jgn lupa roti butterscotch.

itu lah dia kisah aku yg cuak ingatkan tak reti rupa2nya sudah terlupa.

the thing is, my father used to say to me, bila belajar, mesti faham. supaya bila dah lama tak tengok, mmg akan lupa, tapi bile tengok balik, tau dah apa benda nya.

exactly.

so mas, tlg la jgn rasa tak pandai sangat. (sejak masuk masters mmg rasa diri ni sangat tak pandai.)

i keep telling myself. mana de susah... kat india dulu tu lagi susah. boleh je survive.

ive had worse experience than this.

tolong la jangan lemah semangat!!

ok bye.

2 comments:

Afida Anuar said...

mas boleh!!!... owh aku pun dah lupa yang kita gunakan eclipse masa kat india dulu..hehhehe

Maslina Zolkepli said...

tu la dah 3 tahun mmg la lupe... hahaha