Friday, April 02, 2010

bengang lagi.

my mood is a bit off today.

pagi2 bangun, solat, n then tata hubby.

pastu mama said she's taking the car to work today. coz ody nak kene hantar servis.

hala, aku dah ler banyak plan hari ni.

nak pegi rumah arwah ina.

nak pegi kuar bawak umar jalan2 gi warta.

nak pegi pasar tani.

oh well, what to do. pastu naik atas sambung tido.

pastu kene tido kene kacau lagi.

my aunties came to pick up some stuff.

bukannye tak suka diorg dtg.

tapi tak suka org dtg mengejut. bgtau la dulu so i can be prepared, ie bangun awal sket, siap2 kan umar.

ni pagi tadi telefon tak berenti berdering, mula2 buat bodo je sambung tido.

tapi dah dgr aunties dah sampai rumah, kena bangun,

umar pulak of all days, hari ni pulak sluar dia nak basah time bangun pagi.

padahal tak pernah langsung pampers bocor!

bangun pening2 lalat bukak pintu.

pastu dah bangun tu, takleh tido balik. pastu bukak fb tgk status pasal arwah ina dah makin byk. arghh aku nak pegi.......

tapi takde kereta.

tak dapat pegi.

takpe lah. yg penting sedekah kan alfatihah, yasin n doa utk arwah.

ziarah tu mmg besar pahalanya tapi dah tak mampu..

terkilan terkilan....

sampai saat ni bila sebut nama beliau dlm kepala masih tak leh nak percaya.

a girl so strong.. haih...

malam ni pulak bawak keluar cadar utk ganti yg umar dah basahkan pagi tadi.

pastu baru sedar cadar tu hadiah kawen dr arwah ina.

*sakit dada*

sabar sabar.

pastu dah takda mood sbb tak mampu ziarah jenazah, tido kene ganggu, sudahnye dok melepet je sampai tghari.

nak masak bubur umar pun malas.

sumbat beliau dgn nestum, nugget dulu pagi tu.

kul 2 baru sibuk masak bubur.

masak lebih sbb aku sendiri takda selera nak makan nasik.

bubur daging+broccoli+cauliflower+carrot.

yum! tapi mamat umar tak brapa nak makan sgt. apasal?

sbb dah kenyang makan nugget kot.....

ptg tunggu mama balik nak pegi pasar tani. lama gile dah tak pegi pasar tani.

mama balik lewat. pastu nami pulak nak guna keta.

pesan beliau gi pasar tani, dia pegi buat hal dia dulu, dah maghrib baru nak pegi pasar tani.

mengamok la aku. pasar tani tu siang je la!

ingat macam pasar malam ke??

cuma dapat beli 1 out of 3 stuff yg aku pesan.

hangin hangin. nak kene tunggu khamis depan pulak.

tapi next week dah cadang nak dok serdang.

sbb hari2 nak pegi fakulti awal.

student cemerlang. final week of lecture baru nak dok fakulti buat keje.

rutin aku sepanjang sem ni adalah begini,

isnin,selasa,rabu = kelas malam so the whole day bizi2 dari bangun sampai tido.

khamis n jumaat = rest day. jalan2 gi warta, makan nasi ayam, lepak2 layan umar etc.

sabtu = projek.

ahad = prepare utk kelas next week.

so skarang ni khamis dah rosak. besok pun rosak gak sbb masih tiada kereta.

there goes my rest days!!

projek belambak2 lagi tak siap. n subjek2 punya homework!

im going crazyy...

not to mention, my period is overdue.

hoi period mana kau?!!

jgn buat aku tensyen!!!

dah 4am.

mari memaksa diri utk tido.

No comments: