Sunday, April 18, 2010

our unhealthy routine

hello hello.

its 1.21am. by my definition, its still early.
nowadays i usually go to sleep at 4am or later.

sbbnye tunggu anak tido dulu baru buat keje.
umar tido kul 11pm onwards.
so mmg dapat 4hours solid buat keje tanpa gangguan.

tapi bangun pukul? 11.30 paling awal.
paling lewat setakat ni.. 1pm.. umar pun sama bangun kul 1.

rasa rugi kan separuh siang habis begitu saja?
apa beza aku tido kul 4 bangun kul 12, dengan tido kul 10, bangun kul 6?

beza, sebab, kalu bangun kul 6, bila umar bangun, pastu dia suh layan dia.
kalu tgh malam, dia tido nyenyak je. mmg tak bangun. kalu bangun pun sekadar nak susu je, lepas dapat, dia tido balik.
pagi2 dia bangun gak around subuh n several more times after that tapi sbb aku pun sambung tido pas subuh, aku just bagi susu n ajak dia tido lagi.

sangat tak bagus utk anak aku yg tak diajar bangun pagi. nak gi skolah sok camana?

harini, kami kejut dia awal sbb nak keluar, 9am dah bangun.

hasilnya? he did not poop today.

terkejut. rutin harian dah kacau.

its usually, 11am or so bangun, mandi, 1pm err lunch terus. bfast dia susu yg dia minum several times masa dia bangun b4 11am tu la.

n then main main sampai kul 3-4, berak around this hour n then another short nap, 1hour,

kul 5 mandi, kul 6 dinner, n main sampai 11pm.

so dari 11am - 11pm keje aku melayan dia je lah. mmg tak de nak buat keje sendiri.

dia tido, baru la dapat konsentret pada keje.

itu lah rutin harian ku sekarang.

takpe lah, dah nak habis pun.. 10 hari je lagi....

lepas ni harap2 dapat waktu tido yg ideal for the both of us..

ingat nak rakam video sikit ttg umar.

tgk la besok kot ada masa.

ok back to work.

No comments: