Wednesday, April 21, 2010

umar bercakap

this is the video that i said i want to capture.
its a video of umar repeating some words. tapi kelakar sbb boleh berubah2.
some of words yg umar dah boleh cakap :

bola : buta
ikan : itam,ijam,iyam
ayam : ayam
atok : abah (this is bcoz we call my dad abah. so bile sebut atok, dia automatically sebut abah.. isk~)
opah : apah
baju : baje
bahaya : abaye (ni bcoz i always said to him, "umar, jangan panjat tu, bahaye!"), so lama2 dia pandai sebut bahaya.. tsk tsk tsk.
hii ya Allah : hiyawah.. hiyawah.. pandai sangat sebut ni berulang2 kali. kadang2 sebut lailahailallah pun dia pi ikut cakap, hiyawah... nampak sangat ibu slalu menyebut hii ya Allah kat umar... hehehehe.
sampai dah : sapa dah.. (ni sebab tokki umar suka lambung2 umar pastu cakap, sampai dah..)
habis dah : abih dah... (ni umar pandai cakap sendiri, taktau dari mana dia belajar.. siap dgn gaye tangan.)

n kadang2 atok boleh jadi, abayah (gabungan abah+ayah)..
bila panggil umar, dia takleh sebut nama dia, tapi dia macam sebut, saye..
ape lagi ek..
air jadik aii...

tak sabar nye nak tunggu umar pandai cakap...

2 comments:

SItI ZuRaINaH SaLaMaT said...

so cuteeeeeee mas..hehe

Oyis said...

konfem ibu dia suka sebut hiii ya Allah... hehe.. x pe la, at least kecik2 dah pandai sebut Allah heheh...

aisyah pon sama je. paling terror sebut NO. mesti sbb byk kali je sebut kat dia, 'Aisyah, No!'