Friday, May 07, 2010

3.77 @ 3.81

okey.. so result subject semester yg baru tamat ni sudah keluar..

ok lah.. 1A n 2A-.

padan lah dgn usaha yg aku berikan.

result projek belum keluar.

semalam jumpa sv utk htr report projek.

dah siap hard cover binding ok. tak tunjuk pun draft kat sv.

dia pun tanya, aik dah siap binding?

aku sengih je.

dia tanya lagi, takmau datang sini dah?

aku sengih lagi.

thats why i love my sv, you know.

he understands, without me even having to say much.

iye lah. he has known me for more than 5 years. from an undergraduate student who thinks she can be anything she wants, to a post graduate mother who thinks that the best job in the world is to stay home and take care of her husband n child.

he asked me what i would like to do after this. i just said,

"taktau lagi..nak cuti dulu sebulan dua"

and

"kalau ikut mak ayah saya diorg nak saya jadi pensyarah"

dlm waktu perjumpaan yg singkat tu pun beliau ada cadangkan apa n mana tempat yg sesuai.

tq, prof! jasamu dikenang.

he also revealed that the evaluator for my project (who is also the lecturer who gave me my only A for this semester), gave me a solid 80% for my presentation.

he asked, "CGPA brape?"

i answered, "boleh la. saya nak cari keja guna result masters ni. subjek2 mcm sume takat2 hidung je.. kalu projek dpt A mmg bagus sgt lah prof.."

terus dia angkat kening.. kahkahkah...

jarang sungguh aku meminta2 macam tu, pada mana2 pensyarah pun. (ada students suka demand macam2 kat lecturer dari zaman dolu lagi. time masters ni lagi menjadi2. meluat tengok..)

tapi dah ni last kan. boleh la, kira mcm final plea lah.. heheheh...

so, kalu lah projek dpt A, my CGPA will be 3.81, kalu dapat A-, CGPA 3.77. either way masih atas 3.75 so im ok with it.

tapi harap2 nye dapat A lah kan.

hehehe...

utk masters ni takde 1st Class ke, 2nd Class upper etc.
but of course the higher the better lah kan.

dah lah.
nak berenti cakap pasal gred, cgpa n so on. its not that important.
not to me, at least.

my last entry about grades will be written when my project grade is released. lepas tu dah aku takkan sebut dah pasal ni..

yg penting dapat masters. yg penting dapat pakai jubah 2 line.

ok nak gi masuk harvest moon.

oh n dating desperate housewives dgn hubby.

tata for now.

sambung :

alamak desperate tak habis donlod lagi lah. sket lagi.

so aku nak sambung lagi sket lah cerita.

since dah selesai sume urusan project masters ni, boleh la aku memadam ubuntu dari laptop ni. sejak install ubuntu kat sebelah windows ni, rasa macam makin lembab pulak komputer ni..

best jugak ada linux tu. tapi aku rasa kalau nak jugak ada pc yg guna linux os, kene dedicate 1 pc khas utk dia. my old nec laptop looks promising. mungkin boleh kot. tapi taktau lah lagi... nec tu wpon byk kekurangan, yg aku paling suka adalah kerana dia ada internal cardreader yg boleh baca all sorts of cards. termasuk la memory stick. utk err batak sony cam haku ni, mmg mem stick reader sgt diperlukan. laptop skarang ni cuma ada sd card reader je kot. lomah tul.

ok itu je bye.

No comments: