Friday, May 14, 2010

in JB

currently we are in jb.
we're staying at grand bluewave hotel.

ok la jugak hotel ni. its still undergoing renovations so the pool is unusable.
frust jugak sbb dah bawak swimming gear umar.
tapi aku sendiri pun tgh period, tak la kechiwa sangat.
plus the room is newly renovated. new bathroom, new bed. cantik dan best.
plus takde sakit belakang! rasa nak selak cadar tgk jenama apa. harhar.

hari ni dah tour jb sket.. all i can say is jb is.. not an interesting place.

nothing much to see or do here.

went to city square jb. takde apa sgt.. made me miss midvalley... hehehe..

tapi best jugak sbb dpt tgk wayang robin hood with hubby n baby!

memula ingat tengok dgn umar je sbb hubby keje. tetengok appointment dia kensel pulak so kami tgk sama2 la..

main bantai je tgk citer ni. lepas tgk baru tau yg citer tu baru release hari ni. wah kire dpt tgk on the 1st day lah. thats a record! plus tak ramai orang lak tu. kalu kat kl ni mesti penuh panggung..

n luckily kat sebelah seat kitorg takde orang. sedap la umar tido. gelap n sejuk. bunyi bising pun tak heran.. n nasib baik tak meragam dalam wayang tu... umar, ur such a good boy!

lepas habis tgk wayang, kami pegi ke taman bunga kat kawasan istana.. apa tah nama istana nya. boleh tahan la gak tapi tak brape dijaga. di puncak taman tu mcm ada gazebo n apetah nama menatang tiang2 batu-bata pastu ada kayu2 atas tiang tempat bunga n pokok memanjat. i bet kalu jaga elok2 mesti cantik gile.

myself n umar pun tak brapa sihat kat sini.

umar mlm tadi temperature dia naik sket. kelam kabut kami pegi cari ubat demam n kool fever. lepas makan ubat n tido, baru temp turun.

aku pulak. bbrp mlm sebelum dtg cni macam ada selsema sikit. makan je la ubat selsema. slalunya kalau setakat allergy, makan ubat ngantuk tu terus clear hidung. tapi malam sebelum dtg cni, dah makan ubat tu mcm tak clear jugak.

pastu smalam the whole day perjalanan - sbb kene tunggu hubby meeting kat melaka n yongpeng, lewat ptg br sampai jb. badan pun stress gaknye.. malam tu terus rasa lemah badan..

pagi tadi tak elok gak. selsema sepanjang hari. so jalan kat kebun bunga tu pun macam tercungap2 la jugak.

lepas kebun bunga, kami pegi danga bay. nak tengok gak ape rupenye danga bay yg femes sgt lately. erm takde ape pun. man made attraction je semua. tapaham kenape nak kena tambak sepanjang pantai nak buat all those man-made attractions. yg jadi gajah putih pun ada. macam satu shopping mall kat2 dgn kebunbunga/hospital/masjid tu. apa tah nama dia.

aku tgk melaka n jb ni sama ja suka tambak2 pantai nak buat manmade attraction. macam lah takleh buat bendalah tu sume kat belah dalam aka tanah besar. kenapa nak kena tambak? ingat cantik ke? sape menteri besar dedua negeri ni? dia lupa dia manusia agaknya. dia ingat ciptaan dia n konco2nye lagi hebat dari ciptaan Allah swt kot.

thats why aku tak suka sgt turun ke selatan. bukan dpt pemandangan cantik, pemandangan menyakitkan hati lagi ada lah.

plus udara kat sini sangat.. kotor. berhabuk all day long. even dah hujan pun. ingatkan kabus lepas hujan ke. tapi 1pm kabus apekejadahnye.... jb ni sibuk nak bertanding dgn singapore kut. takyah la. kalu aku dok jb pun aku nak shopping pegi singapore lah. jb takdok mende.

sayang sekali lupa bawak passport. tapi mmg takde hajat nak pegi pun. member singapore sume sibuk keje. harharhar. ok la. they get paid a lot kan. wajar la keje bersungguh2.

ok besok check out n pulang ke selangor tercinta. tapi sebelum tu kene lepak jusco tebrau dulu sbb hubby ada urusan somewhere near pasir gudang.. kot..

wikens byk aktiviti gak. kenduri kawin, etc.

hurm kesimpulannya trip kali ni. best la jugak.

kalu tak sakit n tak kembung je perut sbb period lagi best.

sbb tu benci bangun awal time period. mesti perut sakit sbb sejuk = perut masuk angin.
kalu bangun tghari mesti tak sakit perut...

ok bye.

No comments: