Wednesday, June 09, 2010

shopping baju raya.

hari ni me,my mom n my son went to jln tar.
mama nak beli kain baju raya n tudung.
aku dah beli 2 lai kain batik terengganu masa gi sana feb haritu.
so hari ni aku cuma beli 2 lai kain cotton utk baju kurung.
jakel punya cotton selection mmg tiptop! baru aku tau kat mana cik sae beli kain baju kurung beliau yg aku puji cantik masa kat majlis tunang aqeelah haritu.
sori kamdar midv, i have a new fav kain store now.

pas dah habis shopping kat jakel, kami pegi gerai2 tudung pulak. mama nak cari selendang mcm yg beliau slalu pakai tu. selendang pashmina plain tu dah tak byk jual kat jln tar. skang byk jual style yuna tu.

aku pun tertarik dgn pashmina yg stripes tu.
tapi takut nak pakai sbb nanti nampak cam mama. harhar!
mungkin kene pakai anak tudung supaya muka tak nampak super bulat.
aku berminat nak tukar style tudung kerana.... i cant afford to buy munawwarah n ariani saje.
mama terkejut bila aku kata tudung ariani tgh sale tapi harga dia rm40.
kalu mama tau harga tudung munawwarah aku seratus lebih, mesti kene sound dah ni.

apa nak buat?
skarang ariani tgh sale.
munawwarah pun ada gak buat sale kdg2.
tapi tudung2 yg labuh n cotton mcm yg aku slalu pakai tak sale mana pun.. habih kuat pun 20% je.
tudung yg singkat2 tu punya lah murah..

aku buat tuduhan, mmg diorang saje je nak menyukarkan orang pakai tudung yg betul2 menutup aurat ikut syariat.

lagi labuh lagi bagus, tapi lagi labuh, mahal nya melampau2. kalu mahal sikit mcm 20% dari tudung yg kurang labuh takpe, ni 1 tudung labuh boleh beli 2 atau lebih tudung kurang labuh. how? aku pun tertarik nak beli tudung yg kurang labuh itu.

sapa nak jawab nanti?

anyways.

berbalik pada cerita shawls tadi. mmg cantik.
nak try lah beli satu. nak jugak beli anak tudung yg nama dia inner syria.

seriously i never bothered pun pasal trend2 tudung terbaru ni. plus lama dah tak pegi jln tar. taktau apa fesyen terkini.

tapi lama2 bosan jugak dgn tudung2 sekarang. balik2 tudung tu jugak aku pakai. sampai berbulu.. eheh.. cotton kan..

dah nampak tudung yg cantik, harga pun berpatutan, pk2, ok lah boleh lah try satu.
next week pegi jln tar lg dgn my sis aku nak sambar.

but perhaps nak cari di kedai yg boleh try test, ada tak?

lepas habis shopping tudung (kejap je shopping kain n tudung ni sbb mama mmg org yg pantas tak suke lengah2.), aku berjaya pujuk mama gi midvalley.

hihi bukan senang oo nak ajak mama jalan sana sini. tapi sbb nak kene beli kettle jugak, mama pun setuju...

tujuan aku adalah sbb nak beli buku kat mph. hih hih.

lunch, mph, jusco..

nampak mama pun dah letih (aku lg letih sbb dok carrry umar sepanjang jalan.) , kami pun balik..

1.30pm dah sampai rumah..

ptg tu umar n ibunye terbongkang sampai asar...

ok itu je.

bye2.

No comments: