Wednesday, July 21, 2010

getting bigger by the day

  1. umar sekarang sudah boleh tidur sendiri, tanpa perlu nenen.
  2. boleh main sendiri dalam bilik sambil ibu tido. dah pandai tak usik apa yg tak patut usik dlm bilik spt bukak laci2 n main suis.
  3. pandai ikut sepatah2 apa yg orang cakap. one night when i was talking to my hubby, to which he replied, "agak agak ah ibu..", umar ikut, "gak gak aa buu". berdekah2 kitorang ketawa.
  4. dah boleh nyanyi lagu burung kakak tua dari awal sampai habis. nyanyi sendiri, bukan orang guide.
  5. makin ganaz. suka sangat smack down orang, baling mainan kat orang, lepuk muka orang kalu tak layan dia.
  6. loves other babies. his cousins especially.
  7. asyik berkepit dgn ibu, akibatnye bile kene tinggal skejap2 skarang ni, melilau2 cari ibu. bile ibu dah balik, nak angkat bontot pun payah. dia ingat nak tinggalkan dia lagi.
  8. pandai buang sampah. pandai recognize yg mana satu sampah n buang dlm bakul sampah. selalunye tisu or kertas lah.
  9. pandai buang baju kotor dalam bakul. hebat nih. kadang2 baju bersih pun campak dlm bakul tu jugak.
  10. pandai kemas mainan. bile opah cakap, "nak kena kemas beg" : utk pegi ireland. umar dengar perkataan 'kemas' terus buat gaya kemas2 mainan. too cute!
  11. dah pandai bagitau apa yg dia nak. sampai kdg2 ibu tak paham. what do you want, baby?. one time he said, amik amik amik. i didnot understand, dia nak suh amik apa ni. pastu dia turun dari meja (masa tu dia duk atas meja) n pegi amik sendiri duit syiling yg dia suh ibu amik. ini mmg betul2 buat ibu terpk. sometimes when i asked him to get something for me, dia tak dapat bezakan apa yg ibu nak, so dia pegi amik something else. now ibu pulak tak paham apa yg dia nak...
ok lah ngantuk dah nanti sambung bye2.

No comments: