Saturday, July 24, 2010

kisah hari ini

/me
  1. teringin nak beli tricycle utk umar. tapi dimana ya mau beli.. ermmm...
  2. teringin nak tgk inception tapi macam takleh je...
  3. thinks that hubby really need to watch out what he says about my appearance. his comment about the acne scars on my face makes me wanna spend hundreds of ringgit on facial treatments.
  4. teringin nak tambah stok make up - bronzer tp saborr...
  5. ajak aiza hang out kat midv ptg tadi. pegi sana naik komuter. naik ladies coach. ladies la sangat. ada lelaki2 yg tak paham bahasa masih naik ladies coach ni. semua warga asing la tapi. papan tanda ladies coach tak cukup jelas. macam tak ikhlas je. ptg jumaat= tren penuh. aircond cam hidup segan mati takmau. mengalir2 peluh kat belakang badan. padahal serdang-midv cume 4 stesen je. how hard is it to repair the ekon? demm betul la ktmb ni. macam ni baik tak payah ada ladies coach. kesian sorang budak pompuan tu aku nampak lencana skolah dia sbp di melaka. pukul 4 ptg masih dlm train sesak. mesti keluar dr melaka kul 1 gitu. brapa banyak kenderaan awam dah tukar? mesti dah penat. dah la dah bangun dari awal pagi utk gi skolah. kesian. kalu lah aku kene buat camtu semata2 nak balik rumah dr skolah... hmm tak dpt bygkan.. pastu pulak siap ada pengkid dlm ladies coach tu bersama gelfren nye. terus kata dalam hati. oh time ni baru ko nak ngaku ko tu pompuan?? fanni.... ah macam2 lagi lah. aku ni naik komuter setahun 2 kali je skarang. dulu seminggu 2 kali. n mmg servis nye makin terus dari dulu sbb makin ramai orang guna. minyak makin mahal, org takde duit nak bawak keta, komuter masih ditakuk lama. its sad.. sad.. sad.......
  6. just received a standard rejection letter from U tooot. terus hilang mood hari ni. pastu terasa nak gi window shopping.tu yg tepon aiza ajak jumpe. dapat lah jugak bergelak ketawa berkongsi cerita dgn kawan lama. mood dtg semula. mmg agak sedih dgn rejection tsbt kerana rasa macam alasan yg dibagi tak menasabah. mulut ni mula lah mau mengomel pada hubby. he listens. tapi somehow rasa tak puas hati gak. aduh kan best kalu buleh cakap dgn mama. oh mama cepat lah balik. suddenly i remembered something that she once said. regarding similar situations. so aku pun pujuk lah diri sendiri.. buat apa aku nak marah dgn diorg.. bukannya diorang yg bagi rezeki kat aku.. Allah yg bagi rezeki kat aku. mungkin bukan rezeki aku di situ..kalu aku direjek secara tidak adil.. nanti org yg bertanggungjawab tu dapat lah habuannye.. haih susah jugak nak cari kerja ni ye. woi takda sapa nak amik aku kerja kah? atau aku yg takmahu dapat kerja? aku akui mmg aku takut.. takut nak mulakan benda baru. takut nak tinggalkan anak aku dengan orang lain.. dan macam2 lagi takut. mungkin separuh dari hati aku doa supaya lambat dpt kerja supaya boleh jaga umar sampai gaji hubby naik 10k pastu aku langsung takyah kerja heh heh beliau besar? eh pastu adik umar datang camana? nak tunggu lagi? pastu datang lagi? tunggu lagi? ayooo....

dah la malas nak pk. dah ngantuk. harap2 besok dapat pujuk hubby gi tgk inception di cheras selatan. atau tinggalkan umar dgn hubby n aku pegi buat facial treatment. atau just lepak di rumah? no way man...... il come up with something..

bye2.....

No comments: