Wednesday, July 28, 2010

mama dah balik

smalam mama dah selamat sampai dari london.

11 hari tanpa mama sangat menyeksakan!

when the queen of the house was not around, the house felt soo empty.

sampaikan hubbyku turut berkata, "mana mama ni.."
dia pon rindu kat mama jugak.

sepanjang ketiadaan mama, aku buat je la apa yg aku termampu.

basuh kain, sidai kain, angkat kain, kemas dapur, masak sikit2, kemas rumah sikit2. ok lah tu.

mmg sangat penat. lama dah tak tido past 1am macam ni.

dalam byk2 keja ada 1 keja rumah yg aku baru discover aku sangat benci buat.

apa itu?

LIPAT BAJU.

argh benci.

4 hari lepas mama pegi baru lipat baju 2 bakul. pas lipat letih macam nak pengsan.

hari ni, baju 6 hari punya baru err mama lipat. aku tolong sikit2.

serius benci!

satu benda lagi yg agak benci, GOSOK BAJU.

tapi baju hubby sendiri kenalah gosok kan...
tapi kdg2 aku pk, baju sendiri pun aku malas gosok, ini kan pulak nak gosok baju orang... huhuhu... hubby punya pasal aku rajinkan diri jugak. itu pun kadang2 ada hari yg terlupa atau buat2 terlupa sampai betul2 terlupa nak gosok. hasilnye beliau gi keje pakai jaket kompeni je.. heheheeee....

2 jam lagi kami nak berangkat ke utara.. aku ni tak tido lagi..... zzzzzz..

ok bye2...

1 comment:

putri_xue said...

saya pun tak suka lipat baju.

but my sisters kata, saya lipat baju sangat kemas. and they like it sebab lepas tu baju-baju yang telah dilipat itu akan terus disimpan, huhu.