Sunday, August 15, 2010

never forget

hujung minggu pertama di bulan ramadhan ni, ramai orang hepi sebab dapat spend time, berbuka puasa sama2 dgn org yg tersayang.

terbalik lak dgn aku. pagi semalam hubby telah terbang ke jakarta dan akan berada di sana sampai 30ogos. lama sgt tu!

tak apa lah. apa nak buat. nak cari makan. redho je lah.

time kasih kerana sudi membaca blogpost aku sebelum ni berulang2 kali. bile tulis post yg kontroversi macam ni ramai pulak pengunjung. i guess ppl just lovess gossip huh.

oh well, gossip schmossip, i have said what needed to be said. sebenarnye ada lagi satu entry panjangg giler detail pasal kejadian tu. tapi itu super private lah. aku bagi sorang je bace. puas hati. adeeb i lebiu. harhar.

they said being a mother can soften a person. i did soften enough for my child. but my near-death experience of delivering my son has changed me into a overprotective person too. so dont let me catch you mistreating my loved ones or you will pay.

husband suruh memaafkan. i can forgive, but i can't forget.

satu kisah agak lucu (pada aku) pasal not forgetting ppl. i cannot believe guys from my primary skool added me in facebook. some of them, i havent met since 1995! n they still remember me after 15 years? im flattered. aku mmg la ingat kat diorg. but i never tot they would still remember me. or issit becoz they have only met one maslina zolkepli in their whole lives? hehe.. anyhoo muke sume dah macam bapak orang dah. macam tak caya itu diorang coz last time jumpe semua baru umur 12 tahun!

moving on. what will i be doing during my husband's absence? dok rumah je la. puasa kan. mana larat nak jalan2. ingat nak kemas bilik ni tapi seriously aku dah give up. tutup mata je lah. tak bleh tahan tgk umar sepahkan every inch of the room. malam ni je, dia tarik baju dia keluar dari laci, jatuhkan tempat sidai towel, korek tong sampah, jatuhkan botol2 air mineral. pijak2 kotak sabun.. nak pengsan aku melayan...

umar sekarang dia suka all things thomas. dia ada 2 train mainan, 1 thomas n 1 percy. pastu ayah dia dah downloadkan episode thomas season 5 n 8, ibu pulak beli dvd thomas 3 keping, tgh download 2 movie thomas.

sampai takmau mandi sbb nak main dgn train. takmau naik tido sbb nak tgk dvd thomas.
so sapa2 nak belikan umar hadiah, sile hadiahkan apa2 yg berkaitan dgn thomas kat dia yer. hehehe...

ok since hubby keje outstation most of ramadhan, he gets to have a long break during raya. best tuh. aku tgh buat plan nak pegi mana pada seminggu lepas raya tu. plan paling korok, balik ganu utk pegi wedding kawan beliau pada 3rd raya, n then mungkin pegi pulau redang ke.. plan up sket, gi langkawi. plan up lagi, ada org tu brangan nak main snowboard kat ostrolia. kelaka la kan. angan2 je ni. skarang malaysia airlines n airasia tgh promo. cek tiket, takde lah murah sangat even ke terengganu pun. i dont think we'll be driving anywhere during raya tu. kalu nak gi, kene naik flight. kalu taknak naik flight, duk je raya n cuti kat ceruk bangi ni.

thats all folks. maaf kerana kembali ke entry bosan.

again, thanks for reading.

1 comment:

Adeeb Liyana said...

Mas,

I lebiu bebeh..

harharhar ;)