Thursday, August 26, 2010

so what's the plan for tomorrow?

i feel very energetic tonight. here's why :
  1. ptg tadi dah tido lama dgn umar. so now dah past midnight kami berdua masih segar bugar!
  2. ptg tadi my sis n her son dtg buka puasa kat rumah. umar n dzharif had a great time playing together. i love kissing dzharif. bau baby dia masih kuat lagi. umar dah hampir2 hilang bau baby. most of the time bau masam peluh je. sronok tgk diorg main sama2. dzharif sampai mengamuk takmau balik.
  3. hubby's coming home tomorrow!! yahooo!!!! - hence the title, whats the plan for tomorrow?? hih hih hih dah ada hubby baru leh buat plan. kalu tak melepet kat rumah je.
  4. kerja marking exam paper for my father hampir selesai. nanti dapat upah. yahoo again.. btw i have been my father's PA for quite a long time now. keje paling leceh adalah tanda exam papers. keja2 lain, printing notes etc, and typing his golf punya urusan. - my dad is the kapten of upm golf team, tau tak?
  5. tadi member post kat fb, nama dia dah kluar dlm senarai senat layak utk bergraduat. i checked the same list, my name is not on it! aku dah mengucap2 dah time tu.. jangan lah ada masalah lagi... cepat2 call unit siswazah. sekali peg. unit yg slalu aku susahkan tu kata, itu senarai budak2 yg lewat htr projek.. aku terus lega wpon tak tgk lagi senarai yg sebelum tu. sorry c!k n0r!@h.. selalu betul aku susahkan dia... i bet ramai lg students mcm aku. sikit2 cari dia kalu ada masalah.. mujur la dia tu penyabar orang nye.. harharhar... respek2.. kalu aku la ada org asyik cari2 aku utk selesaikan masalah, mmg tensen hidup..
  6. hari sabtu ada berkumpul kat rumah arwah nenek di pantai, seremban. sejak kawin, jarang dah jumpe family belah abah. setiap kali diorg buat gath mesti aku ada hal di seblah family hubby. last skali balik sana adalah masa raya puasa tahun lepas!!! bygkan.. kami pegi balik kg tok hubby di terengganu lagi banyak dr balik seremban yg sejengkal tu sepanjang tahun ni.. teruk betul.. ha tu la.. yg dekat tu yg dilupakan.. yg jauh sibuk asyik nak ajak pegi.. tsk tsk... takpa il be there this weekend! tak sabar nak jumpe makcik2.. nak tunjuk umar kahkahkah......
ok itu je!!

eh wait, since hubby's only gonna be around until sunday, aku dah sediakan list brg2 yg nak dibeli, tpt2 makan yg nak dipegi time bulan puasa ni. (he'll only be back on pagi raya... )
some them are :
  1. beli tudung yg matching dgn baju raya kat munawwarah - tapi baju nye tak siap lagi.. camane.. cuma ada cebisan kain yg melekat pada resit je.. bole la tu..
  2. kasut?? hiuhiuhiu. eh haritu nampak dalam paper ada iklan clarks new wedges, finally the wearable wedges, kononnye... aku nak pegi tengok! or maybe those pretty shoes yg try2 dgn aiza kat metrojaya haritu??
  3. tambah stok baju tido umar - sadly, umar has grown out of pigeon punya pakaian. aku suka beli yg tu. tapi dia cuma ada smapai 18months aje. dah kene pindah pegi kiko kids dah ni. bukan baby kiko lagi. demmit tak menarik!! btw baju malam je kene beli, baju siang/jalan2 dia belambak2..
  4. nak beli starbucks caramel frappe
  5. nak moreh kat kedai azura.. haha! atau moreh kat maulana serdang, makan abc.. yum yum.. lama dah tak lepak makan kat kedai.
ok itu saje...

p/s: kejadian yg baru berlaku. tadi ptg mandikan umar, spt biasa, aku biarkan dia berjalan bogel ke bilik tivi. mama yg tgh lipat kain terus jerit, "mas.. cepat pakaikan pampers kat umar ni... kang dia pancut karang..." aku jawab balik, "tak, dia dah tak pancut dah skarang.. dia dah besar...", mama balas balik, "jangan cakap.. kang dia pancut kat baju2 ni, kene basuh balik, kene angkat carpet ni semua.. tak dayo den do.. puasa2 ni..." aku n abah gelak je..
sekali malam ni masa lepas cuci punggung dia nak salin pampers utk tido, dia betul2 pancut da.. mujur atas lantai je, tak susah nak cuci..
any hoo baru je mama sound tadi.. aku ni dah konfiden dah umar ni takkan pancut tanpa pampers kat luar bilik air.. sekali dia buat lagi daaa... tu la sapa suh tak dengar cakap mak! hahahaha..... peringatan utk diri sendiri ye ni...

ok cya later peeps!

No comments: