Wednesday, September 22, 2010

raya wohooo!

soo... where should i start??
memandang dah lama giler tak update, gua kasi gambar banyak gile kali ni.. berserta dgn summary kejadian okey...


masa bukak posa kat pantai, n9. tgk la budak2 ni lasak sangat sampai baju melayu basah berpeluh.. umar yg diajak posing jadi panik sbb bebudak besar ni excited bila tgk kamera.. tu yg masam je muka.
masih excited. umar dok perati je perangai abg2 n kakak2 ni.. yg elok boleh ikut ya umar.. yg tak elok buat tak nampak je..

sehari sebelum raya, di tepeng perak. ini je la keja dia day in day out. tapi takpe. asal dia tak kebosanan. kalu dia bosan, dia mengaruk, lagi haru...

pagi raya, sementara tunggu semurang balik dr semayang raya.. umar gi jenguk ayam kat blakang rumah toknek.

raya ke-3. dah naik lrt jalan2 from opis ayoh to klcc..

syok dia dpt naik lrt dgn ibu n ayah..


raya ke-7, dlm perjalanan ke marang, terengganu. singgah kuala kemaman makan sata, abc, laksa.. yum yum....

lepas makan sata, pegi pantai mak nik, main playground..

umar gayat naik buaian..


ayah tak bagi umar main playground lama2, dia hangkut umar bawak gi pantai..

umar cuba melarikan diri..

masih takut..

ibu peluk, baru dia okey.. hehe.. powernye seorang ibu...

tapi still peluk gak kuat2 sbb takut
ok dah nak gerak, berlari2 meninggalkan pantai
aik apasal patah balik?

raya ke-8 : makan tghari di chendering dgn ahmadefarhan


raya ke-9 : bergerak dari marang, menuju ke chini.

singgah dlu bfast nasi dagang kat chendering

alang2 sampai chini, lawat tasik chini terus. sbb dah maghrib n dah letih, kami amik keputusan utk bermalam di tasik chini resort. newly refurbished, harga bilik airconditioned rm140. non a/c, rm120. tapi kalu nak pi, baik pi sekarang. wpon newly refurbished, tapi kualiti masih kureng. masalah biasa lepas renovate rumah n apa2 bgnn : laluan air tersumbat. mujur la nak check out baru perasan.
umar ni, ibu suh dia dok berdiri diam2 sbb nak amik reception counter tu jadi background, tapi takleh dok diam! nak count 1 till 3 pun tak sempat..

ada kandang kuda.

ayah bawak umar tgk kuda. tapi ibu ajak blah cepat sbb hari dah panas. berpeluh2. jauh lagi nak sampai kl ni..


pandangan resort dari parking. cantik la gak tpt dia. tapi tasik dia kalu nak nampak yg cantik lagi kene naik bot. kat resort ni air kotor sikit...

ok habis!

3 comments:

miSs dee 4 dino said...

umar dah besar..
so adorable..
geram je tgk..

masz14 said...

nak jumpa umar ke ida? bln dpan kazen aku yg jiran dgn ko tu kawin. akmal, adik ridzwan tu. kalu ko ada kat ttj time tu moh la jumpa kat wedding tu. nnti apa2hal aku call ko..

miSs dee 4 dino said...

nak!nak!
tapi aku xdok ttj dah..
aku dok taman lain..tp if ko dtg roger je k..