Sunday, November 21, 2010

THE JOURNEY HAS almost STARTED

  1. Raya Aidiladha - same old same old. kali ni beraya di bangi. by 11am dah takde apa nak buat. hubby tido tghari 2jam lebih! lepas zuhur gerak ke Banting melawat toklang beliau. hubby's bro turut sama kerana beliau tak balik ganu with the rest of the family.
  2. Jumaat - reported for duty. ingatkan kene stay. tapi pk logik, bukannya depa nak bagi gaji selagi tak stat phd. bakpa nak suh aku stay pulak. mmg betul. lepas submit borang2 yg berkenaan, selesai. bole balik. aku pun apa lagi, pecut balik rumah, (umar tak bgn tido pun lagi) kejut umar n mandikan dia. n then terus pecut pegi... isetan mmbrs day sale kat klcc. wakaka! beli mainan n baju kat umar. n a new buku nota for myself.bersemangat sangat nak sambung blajar ni. ptg balik rumah, solat2, n then bawak umar pegi taska. saje nak bagi dia familiar dgn teacher n kawan2 taska. starting this Monday he'll be going to the taska. harap2 beliau boleh bawa diri di sana.. (kalu depa tepon kata dia tak berenti menangis, il call my brothers to go n pick him up! taska tu blakang rumah je pon...) il try to come back during lunch, if i can.
  3. Sabtu - harry potter yeah! ok best citer dia. sangat similar dgn dalam buku. puas hati.tak sabar nak tengok the final movie. we left umar at home with my mom n sis n his kazen. dia tak sedar pun kami pegi. balik2 dia kata, "ibu balik!" huhuhu... mujur tak bawak dia tgk wayang tu. kinda scary for little kids. petang, pegi pasar malam cari tudung matching dgn baju kurung. rm100 boleh dpt 3 helai. kalu gi munawwarah ni rm100 bole dapat selai je. wpun mmg dapat rasa kualitinya berbeza, tapi perbezaan harganya terlalu jauh. hopefully tudung2 pasar malam ni tidak mengecewakan....
  4. esok dah ahad. ada 130+- final exam papers abah yg kene tanda. matilah aku.
besok punya to-do-list :
  • basuh towel2 umar yg baru beli.
  • kemas beg nak bawak gi taska.
  • decide which toys im gonna let him bring to the taska.
  • sterilize all bottles.
  • gosok baju kurung n kemeja hubby 5 helai each! warghh!! benci nye gosok baju.
  • remind hubby utk clearkan jalan turun bawah ke taska sbb byk gile kerengga n ada log kayu menghalang pintu pagar tu dari luar.
  • prepare my stuff for monday - brand new buku nota :) recharge laptop, bawak research proposal - btw, starting this monday im gonna attend a 2-week course on research methods @ the univ. syarat wajib utk sambung blajar....
  • masak - oops yg ni macam kene skip jer. ahaks!
  • tanda exam papers!!!!!!
  • pegi warta nak beli socks, ubat gigi umar.
  • cari susu tepung berperisa coklat. wujud ke heh? umar ni tak suka minum susu segar/susu tepung yg kaler putih tu lah. pada dia, susu putih hanya susu ibu. kalu nak suh dia minum kene bagi air warna lain dari putih. camanooo.....
  • with that note, secara rasminye umar akan stat la minum susu formula... belum cukup 2 tahun lagi tapi skarang pun dia cuma menyusu waktu nak tido, masa tido, n pagi b4 bangun je. waktu lain dah jarang2 sgt. but i think dia kene terus minum susu waktu siang. elok sangat lah kenalkan minuman lain bila dah masuk taska ni.
ok dah ngantuk gile tapi takleh tido... bye2.......

No comments: