Saturday, November 06, 2010

a sneak peek into my pensieve

I love :
  • riding the bicycle with umar every afternoon
  • spending time with hubby n son
  • ice blended cappuccino
  • cendol
  • barbican peach

I hate :
  • hubby when he does not keep his word. - janji nak balik semalam tapi delayed sampai tuesday. rage!!!
  • orang yg lorat. - dlu masa blajar ramai jumpe pompuan yg lorat. la ni dah tua byk jumpa lelaki lak yg lorat semacam. rasa nak lempang.
  • nyamuk yg byk di musim hujan. duk tgk tv pun tergaru2..
  • semut yg byk di musim hujan. tgh tido pun tergaru2..

I need :
  • a new cpu. gimme 3k pls. pc skang dari 2005. getting too slow. nak search for files pun ya Allah.. bercinta...
  • a new handphone. yg ada gps. another 1k pls.
  • armchair for umar. poang for children from ikea tu ok ke tak ha?. rm 139. ke nak beli poang stdd? rm199.
  • executive chair - for the pc table. verner from ikea. rm 299. doc2 kat klinik kanak2 an-nur pakai krusi ni. nampak cam dah lusuh. tapi mungkin diorg dah guna bertahun2.

I cant wait for :
  • hubby to come home on tuesday.
  • his day off on friday - cari taska utk umar, buat medical check up etc.
  • nak gi makan best2 on friday. belated bday celebration.
  • raya haji! kuah lodeh, kuah kacang, ketupat, rendang, yum yum!
  • big family holiday to trganu in december. flight n accomodation booked! tinggal nak book van/mpv jer. nak beli batik, makan sotong celup tepung, kepok lekor, etc etc. dah lama tak gi holiday w. mama n the others.
  • nucleus family holiday in january.
I dread :
  • the day i have to report for duty in *cough*u*sim*cough*!!! (>_<)
  • the day i have to send by baby to the nursery. (T_T)
  • the day i have to start my phd research (T_T)
benci2......

ok itu je.
bye2........

4 comments:

NurulB said...

Masz sambung phd di USIM ye?..congrats!..bab anta Umar g taska mesti nanti rasa berat hati gila-gila...aku lau anak sakit sikit, naik rashes kat diaper area pun rasa nak cuti..hehe...taska jaga ngn sendiri jaga memang sangat beza..arrr

masz14 said...

aku dpt posting keja di usim. tapi nak sambung phd kat upm, insyaAllah.

pasal taska tu, jgn la menakutkan aku weh. lagi2 lately umar mcm clingy semacam je. pantang aku hilang skejap melilau dia cari.. uhuhu.. we both have to be strong.

Oyis said...

oo dah terima tawaran USIM ye? tahniah masz..

psl nursery tu, biasanya budak2 ni kejap je nangis. seminggu dua, lps tu ok. the key is kita kena kuat smgt, letak, kiss2 and then bye2. x bole linger2 dkt nursery nnt lain jd nya heheh.

wah lps ni hidup masz sekeluarga dah ada perubahan besar la ye? early morning dah kena kuar, masz dah jd career woman, umar plak belajar independent gi nursery. it's for the better, so be strong ok? all da best :)

masz14 said...

berubah yg sgt2 sampai takut nih... minggu depan ni start 2 minggu kursus wajib kat usim sebelum sambung blajar. tak penah tinggal umar 8-5 2minggu berturut2.. huhuhuhu... tapi tak decide nak htr umar ke mana lagi. hubby mcm tak berkenan je taska2 kat cni.. tau je la msia punya taska macam mana kan... entahlah....