Thursday, January 13, 2011

Today's Accomplishment

Another published entry.

Ptg tadi pasport telah berjaya dikutip, with approved visa to enter japan.
yahoo!
kire aku ni dah berpengalaman buat visa sendiri la ni. kagum dgn diri sendiri...
lepas ke kedutaan jepun di psiaran stonor, aku dan umar pun ranjau2 ke klcc.
hajatnya nak lunch sedap2 sikit. sekali masa nak pegi ke signature food court di tingkat 2 klcc tu, terlalu depan baby gap. tak de hajat pun nak beli apa2.
tapi tgk masih sale, ok mari kita lihat apa yg ada.
ada 50% off. wow menarik.
dgn nak pegi ke negara bercuaca sejuk ni, aku cuak sikit memikirkan baju utk anak aku.
semua baju siang umar lengan pendek. baju lengan panjang semua baju tido.

dah kebetulan gap punya spring collection sudah tiba. winter collection dah dpt sale. hehehe.
byk romper lengan panjang n tebal yg sesuai nak dibawa ke jepun.

mula2 nak beli selai, pastu pk, erm 2 lai lah. pastu sales assistant pulak kata, kalu amik 3 items boleh dapat 50%+10%=55% discount. apa lagi aku sambar 3 helai long sleeve rompers. harga? rm93.15. 3 helai baju gap!! thats rm31.05 apiece! hepi giler aku. baju anakku n kiko pun lagi mahal dr ni tautak....

pastu pegi makan dgn hati berbunga2.
me n umar makan waffle with double scoops of ice cream, n pepperoni pizza from pizza milano. enjoy gile makan.

malam pulak, ikut hubby ke sg wang utk tukar duit beliau nak pegi jakarta besok.

penat betul lately. aku ni tak sudah2 mengemas.

awal minggu haritu dah start packing utk japan trip ni.
smalam packing utk balik tido di serdang hari ni.
besok balik bangi packing utk hubby pegi jakarta 1malam.
in the mean time keep kemas barang utk ke jepun.

penat wa cakap lu kemas barang utk 3 orang ni.
my sister, sbb selalu sgt travel, dia siap ada list lagi. customised list. applicable for any trip. so takyah nak pk apa nak kene bawak. print je list yg dia dah buat tu, n just tick whatever necessary. siap ada color pulak tu. ces bersemangat. tapi mmg penting pun.

aku tkde list camtu. sbb lain trip lain keperluannya. balik serdang lain, balik kg jauh2 lain. lain kg lain, travel by car lain, by plane lain, gi pulau lain, gi tanah tinggi lain, gi obersi lagi la lain. tak berbaloi buat list. or maybe bcoz im not as busy as she is. byk masa nak pk barang apa nak kene bawak. harharhar.

ok itu je utk malam ni.
tata.

No comments: