Sunday, January 16, 2011

a very busy day

Alhamdulillah, byk perkara baik dan menggembirakan yg berlaku hari ini.. sbhgn besarnya adalah :
  1. hubby selamat tiba dari jakarta pagi tadi setelah ketinggalan kapal terbang malam semalam.

  2. mama terjumpa jam kesayanganku dalam one of the luggage bags. jam baby-g tu aku beli dgn harga diskaun 50% di isetan klcc more than 5 years ago. jam analog, cool n sleek gile pada pndgn aku. bawak ke india ke london ke paris ke mana2 tah lagi. last time aku nampak jam tu masa nurse suruh bukak semua jewellery masa nak emergency c-section umar hampir 2 tahun yg lalu. balik dari sepital tu aku tak penah nampak langsung jam tu sampai la mama bagi pagi tadi. im so happy i almost cried. tak payah buang duit nak beli jam baru kat jepun. now i hope my charm bracelet swatch pun akan dijumpai jugak. huhu. like what i said to hubby, i know i put it somewhere safe, i just dont remember where that safe place is.
    the exact model. i lebiu jam!



  3. tghari tadi me,my sis n our sons went to warta to buy lunch bcoz nobody feels like cooking this morning. sambil tu run errands around bangi. dpt panggilan, pc ku yg dihantar ke kedai repair pc dah pun siap. boleh amik. aku hepi la. sekali bila sampai dia kata hdd corrupt. padahal haritu kata data selamat. dia akan backup dulu sebelum format. tapi bila dtg dia kata corrupt pulak. nak nangis mengenangkan gambar2 umar belambak2 ada dalam hdd tu. sakit nya hati..... tapi later aku capai satu hdd yg aku bawak kluar dr pc tu sebelum hantar ke kedai. sebenarnya pc aku tu ada 2 hdd. satu ada os, satu utk simpan files sahaja. sebenarnya aku berniat nak keluarkan hdd yg secondary tu. tapi bila aku belek tadi, rupanya yg aku keluarkan tu main hdd. sbb tarikh warranty dia thn 2005. the year that i bought this pc. hdd yg tertinggal dlm pc tu adalah hdd secondary. apa ke punya toooooooootttttttttttttttt la org kedai tu kata dah corrupt. mmg la takleh bukak sbb mana de os dlm hdd tu. hampas nak mampos. terus rasa hepi balik sbb gambar2 umar masih ada dlm hdd ni, insyaAllah. tapi aku tak tgk pun lagi kedua2 hdd tu. kene cucuk pi kat pc adik aku ke camne ke... tapi tak sempat nak buat sekarang. balik dari jepun sok baru buat. but still sedih sbb dlm hdd secondary yg dah diformat tu lah terletaknye kesemua cerita thomas milik umar... berjanggut nak download semua balik weeiii.....


  4. hubby promised to get me a new phone before going to japan. and voila... i got this :


    apakah perasaan dapat phone baru? suka lah.. ALhamdulillah. I have been using my old phone for more than 2 years now. mmg high time utk bertukar yg baru. jeles tgk my sis sibuk dok main game dekat iphone dia. but im not willing to spend 2k++ for a phone n change my existing provider. sbb tu lah kene cari phone selain dr iphone.


  5. dah berjaya kemas beg utk ke jepun besok. ingat lagi dulu travel ke europe berdua utk honeymoon, waktu summer, bawak beg compact je 2 ketul. sekarang, nak gi jepun, time winter, ada toddler pulak.. wui... beg trolley besar satu, haversack, backpack, stroller, tote bag utk letak down jacket... macam nak pegi sebulan! tapi yg sukanya, byk brg2 yg beli tapi tak digunakan atau dgn kata lain underutilized berjaya dimanfaatkan utk bercuti kali ni. cth nya : tshirt2 lgn panjang yg aku beli without trying them on. ketat kat atas bawah.. last2 campak dlm almari. now baju2 tu boleh la pakai kat jepun, jadi baju lapisan dalam. tapi akhirnya takkan nampak sbb dah di tutup dgn sweater n down jacket. satu lagi yg paaaling berguna, stroller umar dulu masa beli datang dgn leg cover n rain cover. mmg tak penah guna. now dah pegi tpt sejuk n snow, mmg sgt2 perlu! jadi rasa wang yg dilaburkan utk stroller tu sgt berbaloi!

ok itu je. we're leaving tomorrow. next entry will be written from japan, insyaAllah.

tatatititutu.....

1 comment:

Adeeb Liyana said...

welcome to htc family ;)