Tuesday, February 22, 2011

lemau

diri ini terasa lemau gile lately.
lesu.. nak bangun tido malas... asyik letih... asyik moody.. asyik nak mengamuk dgn semua orang..
kecuali umar lah. dia okey aje.

kesian jugak kat umar kdg2 sbb macam tak peduli kan dia. iye ke tak peduli? by my standards la. biar dia tgk tivi sorang2, aku dok dapur ke, dok ngadap pc ke. kejam tak?

perihal kerja. mmg sakit jiwa dibuatnya. sampai harini tak ketemu lagi apa yg berkenan dihati. entah berkenan ke tidka. semua nya tak dpt. susah betul nak cari kerja ni ye.

kdg2 pk jugak. kalu tak tolak usim tu haritu, selesa dah aku ni. buat phd, dpt elaun bulan2.. tak yah pening2 cari keja.

tapi....

kalu pusing balik masa pun taknak jugak yg usim tu. ignat balik muka dekan tu rasa nak bagi penumbuk je.

yg ukm pulak. dah lebih 2 bulan lepas interview, takde apa2 berita. aku anggap mmg sudah betul2 tidak berjaya. hampeh punya makcik kerani. bg harapan palsu. anyways takpa lah anggap bukan rezeki disitu.

i should have enjoyed my time at home. taking care of my son. tapi masalahnye bukan itu je keje akt rumah. belambak2 lagi. sampai anak pun terabai. i hate it.
kdg2 cakap pada suami, kesian umar dapat ibu macam ni.
but i bet umar hepi jer. ibu ada depan mata dia all day all night long.

umar ni entah kenapa sejak balik dari jepun bulan lepas mmg taknak berenggang langsung. asyik ikut buntut mak nye.

nak tinggal kejap2 pun meraung2 macam hape je.

pada 29 january yg lalu he turned two. Alhamdulillah.

sehingga hari ini masih menyusu badan. wpon dah lama bagi dia susu dutch lady 123 perisa coklat. susu ibu ni dah sikit sgt cumanya bagi dia comfort je lah. hanya akan berenti menyusu badan pada umur beliau 30 bulan.

hari ni baru pertama kali dgr dia sebut 'tamau'.

umar jom gi skolah nak?
tamau

umar jom mandi..
tamau

siap geleng kepala tu. he knows what tamau means. pandai ni...

dia juga dah pandai buang air kecil bila disuruh.
tapi yg tak tahan nya tuh, bila dia nak buat kita marah, suka pegi kencing kat luar bilik air.

kalau dipaksa mandi dan dia takmau, lepas cabut pampers dia akan keluar dari bilik air n pancut depan pintu bilik.

bila dah masuk bilik air dah syok mandi main bubbles, ajak keluar dia taknak, bila dipaksa, dia keluar pastu kencing jugak depan pintu. ada this one time mmg jelas dia paksa diri sendiri kencing just to make me angry.

tapi ibu marah2 pun tak lepuk ke cubit ke. kalu buat depan ayah mmg kene puk dah bontot tu...

itu lah sedikit sebanyak perkembangan diri sendiri dan umar.

khamis ni ada intibiu di sirim. tapi bukan utk jwtn yg aku apply haritu. tak ignat dah apa yg aku apply, tapi mmg sah bukan itu yg aku dipanggil interview ni.

jawatan yg aku apply tu depa dah panggil dtg intibiu bulan lepas tapi nak gi jepun nye pasal aku kata la takleh dtg. aku tanya, bole ke tangguh intibiu nye, depa kata, kalu dah jumpa calon yg sesuai depa tak panggil dah la.
ni tepon pulok. tapi bukan jawatan yg sama. heran aku.

so nak pegi ke tidak? jauh tu kat shah alam. umar kene tinggal dgn sil.. tah mengamuk ke meraung ke subuh2 hari kene tinggal...

minggu depan hubby nak ke jakarta pulak... seminggu kot.. pastu balik 3-4 hari, pegi lagi 2 minggu...

ahhh taknak berpisahh.....

lemau punya pasal... mmg lega sgt tgk muka hubby sampai rumah tiap2 mlm. ni tak dpt jumpa for one whole week.... arghhhhhh... i cant take this...

rasa2 mcm masa dia takda nanti byk benda bakal terjadi esp bab kerja2 ni... nak buat keputusan pun payah sbb hubby jauh...

argh benci benci....

i wonder adakah manusia dlm dunia ni yg berpuas hati dgn semua benda yg berlaku dlm hidup dia?

hubby suruh aku join usrah. so that i can learn about things bigger than this life itself...
dunno lah.. takde geng... ada sapa2 nak ajak aku join usrah depa tak??

my life feels empty, when it is definitely not empty.

lama sangat tak mengaji ni.. quran pun dah berabuk...

kepada para pembaca, aku harap hidup korang lagi ceria dari aku skarang ni.....

huhuhuhu....

tata..