Thursday, March 17, 2011

f.o. sungguh

  1. pada org yg asyik tanya, bila nak keje
  2. asyik push cepat la keje
  3. asyik kata umar dah besar, bole hantar taska
  4. kata kalu nak hidup sng dua2 org mesti keje
  5. yg menyemak dlm fikiran aku
dah kata dah haritu, yg menanggung nye aku. tapi kenapa aku ikut jugak cakap orang wpon tahu akan menyeksa diri sendiri??

sbb ada benda lain yg nak dikejarkan. kerja ni lah salah satu benda besar yg dpt membantu.

bukan tak suka kerja baru ni. just tak suka kerja. period.

darn it.

pujuk hati macam2 pun takleh jalan gak.

laptop beg lss tak jadi nak beli sbb laptop company berat nak mamp. kene bawak backpack gak. gonna have to stick to my old nike laptop bag jugak. bag tu pun jauh jalan gak. india,londong,pari,tokiyo.. bertuah nye ngko bag laptop.

parking jaoh giler. kene jalan10-15 minit. semput. kalu pagi tu tak bfast dlu, sampai opis rasa nak pitam. darn it lagi.

rasa nak pegi opis pakai kasut sukan. supaya boleh lari. cepat sikit.
rasa nak beli 2 kasut n 1 selipar crocs sbb leper n selesa. tapi kasut getah tak serap peluh, jalan jauh2. bau dia pergh....

dgn keadaan skarang yg suke hujan time pegi n balik keje.. kene usung payung hari2.

i didnt sign up for this?! kalu tahu kene parking jauh camni mmg jadi minus point dah haritu. darn it lagi.

tapi kuatkan hati. keja cni sbb nak experience, nak brush up on my english.

n the only reason yg buat aku terbuka hati nak terima adalah bila nampak ayah izzaldin tu. bukannye kroni ke apa. tapi rasa macam. ok, ive seen how ur kids turn out. dari situ tau, ok anak2 macam ni mesti terhasil dari ibu bapa yg baik jugak. tu yg buat hati terbukak tu. biar kan la orang lain yg keje dgn kita camana. dah la tu pulak dia kata dia kenal baik dgn my mom, my sv.. i was like... ok, my mom n sv pun orang baik2, n u are good friends with them.. mmg orang baik kawan dgn orang baik je... hihihihi.......

tapi tgk sstgh lecturer melayu ni, tak pakai tudung, kain terbelah. aiyoo.. ko nak ajar orang, diri sendiri pun tak terajar....

terasa bebanan menjadi pensyarah wpon belum lagi mula mengajar.
apa yg aku nak bebelkan dlm kelas ni nanti.

ada ura2 mcm nak dapat 2 kelas dah utk hujung bulan ni.

berpelohh.......

suami menjadi tempat melepaskan keluhan dihati.. kene tinggal umar, sampai demam...

iye demam dah umar malam ni... dah agak dah something like this could happen. mmg seumur hidup aku ni, bila berlaku je perubahan yg besar, mesti demam. kali ni bukan aku yg demam, anak aku yg demam. dulu masuk form 1 demam, sbb 6 tahun jadik raja kat skolah rendah tiba2 hilang sume kawan2 berterabur... pastu kene paksa la dgn mama n abah suh masuk kelas arab, yg mana geng2 skolah rendah sume tak masuk aliran arab.

but ended up bahagia sbb jumpe suami kat kelas aliran arab tu la.... wahahahaha.....

pastu masuk uia lari, masuk diploma upm tak demam rasanya sbb hepi dpt lari dari uia.. hahaha
masuk degree upm tak demam gak sbb geng ramai...

masuk masters tak demam gak sbb tpt familiar...

masuk keje anak pulak demam sbb ibu nye cube kuatkan semangat... ttgk kena dekat anak.
rasa kesian gak bila ptg2 dtg jemput umar muka dia toya je. penat tunggu seharian utk ibu dtg amik...

am gonna have to improve my routine lah...

  1. pagi bangun solat subuh, JANGAN TIDO BALIK.
  2. 7.45 gerak dari rumah.
  3. 8 lebih sampai serdang. either bawak umar makan roti canai or drop umar n terus gerak ke opis.
  4. 9 sampai tpm JALAN KAKI 15 minit nak sampai opis. darnnn it.
  5. tunggu lif 5 minit lagi. darn it betul lif lembab nak mamp.
  6. log in, ketuk pintu bilik member ajak minom. haha.
  7. kat kul 10 masuk opis buat keje.
  8. kul 1 lunch tapi slalu lauk dah habis time ni.
  9. 1.30tgh solat zuhur
  10. 2 balik bilik
  11. 4.30 turun solat asar
  12. 4.50 naik kemas beg.
  13. 5.00 ca alip but. tapi kene jalan 15 minit lagi, jem dah keliling tpm tu... arghh....
tapi payah nak kekal rutin ni. buat keje 5.30 jam je cukup ke?
belum start kelas lagi..

ok la dah tgh malam. besok taknak tido balik pas subuh.
tata.

4 comments:

Afida Anuar said...

Jadilecturer lain sket kut mas, sesuai dengan perempuan...ada masa kita boleh arrange sendiri.

kalau keje engineer2 ni..yang ada tikanya nak kena stay back, kena datang wiken time projek critical..kononnya...selalu buat aku terfikir nak jadi suri rumah je nanti bila dah ada anak, takmo keje...errr

masz14 said...

bole tanak keje. tapi make sure dah ada rumah n keta. n suami kene bayar bulan2. hehehe... tak pun buat bisnes dari rumah. tapi bukan mlm aa.. kalu mu buat mlm aku tanak kawang dgn mu. wahaha.

tapi fida. aku rasa mcm keje cikgu pun ok gak. sbb tak lama sgt htr anak kat org lain kan. tghari buleh amik. atau kalau cikgu ptg, tghari baru htr. not bad la camtu.

ni kan. pagi2 gelap dah htr anak, ptg dah nak gelap balik baru gi amik. hii tak tahan lah akuu camtu.......

so amik la dpli/kpli yg ko try haritu lagi.. toksah putus asa... jadi guru ni kerja murni.. at the same time anak2 kurang terabai...

pendapat aku la. tapi aku pulak, takde kesabaran nak ajar teenagers. aku ingat lagi kerenah aku waktu aku belasan tahun. kesian cikgu2.. hehehe...

[Palie] said...

mas.. aku pun kene berjalan jgk..

1) Pagi2 drive ke putrajaya sentral (pagi ke? kol 8am.. hehe)
2) berdiri dlm erl selama 20min.. kalo nasib baik dpt la seat.. kalo nasib baik lagi, dpt seat, pastu ade pompuan mgandung masuk or makcik masuk, bg seat dan terus berdiri..
3) smpai klsentral tuka naik lrt ke ampang park (yg ni sah2 xde seat).. berdiri 15min
4) dr ampang park amik teksi ke opis
5) then jalan kaki n panjat 3 tingkat sbb lift biasanya akan rosak..


ooppss.. leh plak aku mengeluh kat sini.. hahaha..

masz14 said...

teruk nye. kalu aku, give up dah..
keje client site ni mmg payah..
haritu baru sekali naik lrt dr bangsar ke klcc nak gi intibiu pagi2 tu pun serik dah. kalu hari2 kene macam tu, depressed dah aku. kalu aku jadi mu aku drive je palie....