Thursday, March 03, 2011

wish list

iv tot about doing a pro n con list of both job offers.
eh dua2 tak konfem lagi dpt atau tak. so bile dah dapat nanti baru buat pro n con list la.
bak kata hubby, buat apa nak pening2 selagi tak konfem. dah dpt offer nanti baru pk. buat sakit jiwa je nak pk awal2.
tapi utk menambah keterujaan mendapat keja, mari senaraikan benda2 yg aku hingin nak beli.. supaya aku lebih excited utk mendapat keja n keja dgn bersungguh2 bukan separuh hati niat nak berenti kalu tak best. hehe.
  1. nintendo 3ds. -wajib2.
  2. ipad 2 - kecoh je sumorg nak beli benda ni aku pun nak beli gak lah.
  3. rumah - belum boleh reveal rumah apa dan dimana.
  4. baby - dapat keje je terus nak pregnant, bole takk??? hehehehe..... mmg nak sgt bagi adik kat umar. kesian dia sorang2 kat rumah ngadap tv je. mainan sume dah dilupakan...
  5. kereta - pun belum boleh reveal lagi. kalu keje gaji almost 4k nak beli kereta dulu boleh tak sebelum beli rumah?
conversation between me n the hubby,
me : bila kita nak balik ganu lagi?
hubs : adil malas nak balik ganu.... *silent* selagi awak tak beli prius.. *cheeky grin*
me : haha haritu kata kalu beli prius, kene tdo dlm prius sbb dah tak mampu nak beli rumah..

ok itu je stakat ni.

angan2 itu penting, dapat membuatkan kita bersungguh2 nak cari keje...

ok bye.

4 comments:

Afida Anuar said...

Wowww..prius?? jelesnyer...hehe

masz14 said...

angan2 je fida oii.. prius tu harga dia dlm 130k.. mmg kene tdo dlm prius je la.. tak dapet nak beli rumah... tapi yg bagus nya dia environmentally friendly n jimat minyak... tu faktor yg buat kitorg suke tu..

masz14 said...

oh ye n mmg selesa jln jauh. masa kat jepun haritu 5 jam travel dok dlm prius tak meletihkan.. tu yg adil kata kalu ada prius baru best nak travel jauh.. hehe...

Afida Anuar said...

Kalah la kete aku dr segi jimat minyak nampaknya Mas..hehe