Monday, April 25, 2011

things are brewing

i have been itching to talk about some things but i cant do it. due to many reasons.

there are a couple of many things brewing at this very moment. i feel like shouting to the world. through my blog la.

tapi itu yg payahnye. anybody can read this blog. aku ada gak buat prasangka. kut ada org2 yg tak suka kat aku tapi dtg baca blog aku. n bila kata, ok ada interview ini, ada peluang disana sini, something good might be happening to me. takut ada orang kata dlm hati, harap2 dia tak dapat. harap2 something happen. jahat kan aku berprasangka begitu?

tapi aku pernah terdengar di radio ikim sorang penceramah ni kata, aku tak ingat topik dia apa tapi dia kata, Rasulullah saw yg berbudi pekerti mulia tu pun ada org benci. apa lagi kita manusia biasa? so dari situ aku simpulkan, dont fret too much kalu ada orang tak suka kita. mungkin tak suka atas apa yg kita pernah buat pada dia, mungkin tak suka sbb kita tak tolong dia, tak favour dia, tak setuju dgn dia, tak sanjung dia. atau apa2 lah.

anyway back to the story, bila aku mengutarakan isu ini pada suami, beliau berkata, tapi kawan2 awak akan doakan utk awak.

betul gak tu. so macamana?

tapi since aku pun dah bermajikan sekarang ni, kene la jaga sikit apa kemenda yg aku tulis kat sini. sbbnye sape2 je google nama penuh aku mesti direct sampai sini.. kalu lah ada student yg google aku mmg matiikk.. hehehe *hi guys!*

so kita nantikan dulu at least stage pertama perkara2 ni selesai, akan kukongsikan di sini.

tapi apa pun, doakan yg terbaik utk aku ya rakan2! i lebiu all muah!

No comments: