Saturday, May 14, 2011

jiwang karat

tak jadi lah nak citer pasal technical stuff. iaitu intipati entri sebelum ni.
probly bcoz its the weekend. taknak pk pasal keja or anything that is related to it.

malam ni melayan perasaan menonton movie william & kate.
tgk macamana start berhubungan, break up, make up, ended with a marriage proposal.

elok sangat la menonton love story macam ni time suami tak ada.
meleleh2 air mata.

mostly bcoz teringat kat suami. teringat zaman dolu2 terpisah antara bumi malaysia-jepun.

pastu tgk kate dlm movie ni, sepanjang jadi girlfriend mmg tak menentu, tak ada apa2 jaminan. anytime boleh putus.
now dah jadi isteri, settled! takde sapa nak kacau dah.

oh rupanya kisah cinta royalties dgn org biasa takda beza pun.

mmg tahap desperado betul lah. tapi bertambah buruk bila dicanang seluruh dunia.

ok aku bagi movie ni 4 out of 5. wpon kate dlm citer ni agak rendah berbanding kate in real life. tapi berlakon ok, ada chemistry between the two.

actually aku takda la minat sgt pon kisah diorg ni. mcm terlalu jauh utk dipeduli kan.
but actually i tried to watch their wedding ceremony.

but like i said, pantang aku tukar channel, si umar akan marah2, tutup tv n tutup lampu. dah la ceremony tu waktu petang. kami baru sampai rumah. umar baru balik dr taska. mesti la nak kene layan kehendak dia. kesian dok taska seharian pastu balik rumah ibu tak bagi tgk mickey the mouse. nanti dia ingat ibu tak sayang dia pulak.
so takde la sempat nak tengok ceremony tu. mana satu pippa middleton yg kononnya hot ass la pemende la... tak tengok pon.. hahah!

so there i admit im a sucker for love stories. paling pantang kalu suami out station pastu pi layan movie2 pasal cinta tak kesampaian.. uiii berjuraian air mata... kalu la layan movie camni time suami ada tgh tido dgn umar, takde nak heran der. hihihi.

oh suami ketahuilah aku sgt merinduimu.

jgn lupe belikan barang yg telah dijanjikan. hehe.

dia baru bagitau dia pi makan sushi yg made to order depan mata. alaa yg mcm slalu tunjuk dlm discovery channel tu. dang it. apasal masa dia pegi dgn kami haritu tak bawak pun pi makan tpt macam ni? alasan dia : bukan dia yg bayar, n masa tu aku belum reti makan sushi. dang it lagi!
now mmg kemaruk sushi zanmai wpon hubby kata tak best. assudalaa...

boleh tak rabu dtg cepat supaya saya boleh jumpa suami saya and everything will be alright with the world again.

No comments: