Tuesday, June 28, 2011

dedicated to my hubby

thank you for everything that you did for me last weekend. some of them are :
  1. sending me to the office on early saturday morning for my workshop
  2. taking care of umar while ibu was attending the workshop
  3. picking me up after the workshop
  4. taking me to a nice dinner at midv
  5. buying me a brand new shoe that iv been eyeing ever since my sister bought them. hehe
  6. teman bfast roti canai feveret on sunday morning
  7. puji masakan ibu sodap. (when i think the taste of my cooking is just mediocre)
  8. bawak gi beli sushi salmon mentai n picnic tepi ladang upm.
  9. bagi umar makan malam dgn buat rice balls (umar susah nak makan nasi so bila gumpalkan nasi dlm bentuk bola2 kecik baru dia nak makan. hub's idea.)
tambahan hari ni :
  1. bagi upgrade my laptop to windows 7. tapi tunggu gaji masuk dlu.
  2. proof-reading my scholarship documents.
i don't know what i would do without you.

Tuesday, June 21, 2011

quote from cougar town s2 finale

"if someone's really 'the one', they should be willing to go on any adventure with you."
-ted buckland-


Saturday, June 18, 2011

entri basi lagi boring

ponya lah bizi sampai lupa ada blog.

workload minggu ni dah meningkat dari 12.5 ke 18hours per week. pengsan bukan?
literally ada hari2 yg balik rumah mmg flat habis. umar makan malam, salin pampers b4 tido sume ayah dia buat.
ye aku suka kerja ni tapi ada waktu2 nya rasa tak larat wooo.... sampai bilakah mampu bertahan?

macam2 jadi sejak entry yg lalu.

minggu lepas, 11-12 jun, kami telah ke muar utk menghadiri kenduri kawan hubby. we decided to treat it as holiday. aku mmg teringin nak spend the night in muar sejak raya cina haritu. sbb time tu lalu muar utk ke bukit gambar for a wedding jugak. ajak hubby bermalam di muar tapi beliau nak pegi gng ledang resort pulak. dah la jauh ke dalam resort tu. bukannya gunung sgt pun. resortnya dlm ladang getah lama. masih ada lagi pokok getah wpon dah tak diusahakan. tau ja lah tanah ladang ni, mesti kembung dgn pelbagai racun. sampai hubby kata ada warning boleh sakit kulit or something yg dipaparkan somewhere there. racun2 tu masuk tanah, masuk dlm air, pastu boleh jadikan resort pulak? rate nya agak mahal. rm150. takde view, bilik old skool sangat. mcm2 lagi lah. mmg malas nak ingat balik.
tu yg bila kali ni ada peluang ke muar lagi, mmg dah bgtau hubby, lets stay in muar!
mula2 aku tempah hotel streetview muar. sbb review kata bagus. murah lak tu. rm88 je semalam. tapi bila sampai, tengok takde view langsung. kat deret kedai je hotelnya. hubby tkamau. beliau nak yg ada view sungai muar. kami pun pusing town muar, nampak ler muar traders hotel. mmg tepi sungai. pegi reception, utk bilik deluxe harganya rm200. aku agak berat hati sbb kami skarng tgh nak menyimpan duit. tu yg pilih hotel murah je. aku dtg cni nak rehat. view takde la penting sgt. but hubby said he;s willing to pay more for the view. n turns out he made a right choice. mmg cantik gile takleh belah view sg muar dari bilik hotel. bilik pun luas,katil king. very reasonable for rm200. highly recommended sapa yg nak bercuti ke muar.
malamnye, kami ke umbai, my favourite seafood place. makanannya sedap, n boleh beli dodol melaka yg sedap gilos kat gerai2 kat situ. tiap2 kali pegi mesti borong dodol dlm small packs bawak balik. fyi umbai is just around 33km dari muar.
makan best di umbai. mmg teringat2 bila balik. ntah bila boleh sampai lagi?
balik hotel je aku niat nak rehat sekejap, tapi terus terlelap. kul 3 pagi bangun sbb ada cerita horror kat tv. hubby tak tutup tv. bangun, makan lagi, solat n then baru tido balik.
the next day, bangun bfast, biase je bfast dia. tak byk pilihan. pastu naik bilik kemas2 around 10 kami pun check out. singgah the store muar, biasa lah aku, kat pekan kecik camni mesti nak pegi mall dia cari brg2 yg takde kat kl. lepas tu kami lunch di medan selera bentayan dekat dgn stesen bas. sedap betul masakan dia. mee bandung sedap, nasi berlauk pun sedap.
lepas makan kenyang kami pun gerak balik. tapi kali ni tak ikut highway. kami ikut lebuh amj dari muar tu, sampai ke jasin, lalu melaka sampai la ke alor gajah. satu sebab nak elak jam, satu lagi saje nak jalan2 melaka. tapi tak singgah mana2 pun.. dlm kul 4 kami pun sampai rumah. mmg getaway yg menyeronokkan.

hujung minggu yg baru berlalu ni pulak aku ada workshop di opis. 2 sabtu berturut2. habis la wiken aku tinggal sehari je.
like i said, mmg best environment keje aku ni, tapi workload yg agak melampau tak mampu ditanggung. mcm hari ni, kelas 2 jam je. tapi sbb mcm2 hal berlaku di luar waktu kelas, maghrib je aku terus out sampai kul 10. umar pulak dibawa dek ayahnye balik serdang amik barang tertinggal kat sana. this is crazy. ni belum besok lagi, kelas 6 jam. ditambah dgn hal2 yg berlaku tadi yg menambah keje aku yg dah sedia banyak ni.
but i cannot complain bcoz everybody is having more or less the same amount of workload. ni aku belum jadi student supervisor @ advisor lagi. again, this is crazy. tapi sapa taknak dikenali sebagai pensyarah apiit.
orang tanya, where do you work? im a lecturer in apiit. anyways orang keje swasta pandang la jugak apiit ni. tapi keje kerajaan, seblah mata je. sbb org kerajaan pk theres nothing better than kerja kerajaan. is it? i dunno.

boring lah entry ni. im just writing it for the sake of writing an entry. later dudes.