Sunday, September 04, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2011

Selamat hari raya diucapkan kepada pengunjung blog yg hidup segan mati tak mau ini.
A lot of things happened since my last post (every post pun akan cakap macam ni..).
Yg happy byk, yg sedih ada sikit, yg buat aku naik angin sampai nak pelempang/pelangkung orang pun byk gak, esp work-related stuff.

oh how life is much simpler when i just stay at home and do next  to nothing. nowadays, gaji masuk tiap2 bulan but i despise the fact that i do not like what i am doing to get that money. Yg ni aku malas nak explain byk2. dah berbuih mulut cerita dgn orang sekeliling. oh how i am thankful to have such great family and friends. they make work bearable. kalu lah aku ni hidup di tempat orang, sorang2, kawan pun takde, kene cakap kat blogg je semua, mmg boleh jadi gilak. gilakk wa cakap lu.

i really hope tulisan di blog ni yg indah2 belaka. tapi thats not how i am feeling right now. jadi macamana nak bagi tulis blog perkara2 yg happy je...

ok its all about control. i am letting my anger control my feelings.. allright lets move on to something  else more cheerful.

Jumaat sebelum cuti raya haritu, me n my colleagues keluar pegi last minit raya shopping tghari tu. terbaek wa cakap lu...  sepanjang puasa mana ada shopping pun. nak keluar waktu weekends tak larat. nak keluar kejap2 time lunch, bukannya boleh makan pun. so tak pegi mana2. jadi nye bila terima ajakan member seopis, aku pun apa lagi, setuju aje la. keje ada tak siap. tapi tau kalu dudk buat satu hari pun mmg takkan siap. at the end of the day, still stress keje tak siap2, stress nak sempat shopping b4 balik kg... so mmg aku puas hati. wpon tak tercapai hajat nak submit dokumen scholarship sbb tertinggal kat opis. takpe lah. due date lambat lagi. tapi rasa nak hantar cepat2 sbb tak sabar sgt dah.
Malam tu mmg pengsan la keletihan. takleh nak bukak mata..

Sabtu pagi, tak sempat bangun lagi, hubby dah tiba dari jakarta. 2 minggu dia pegi. mmg rasa macam mimpi je dia balik tu. in fact, the whole time he was here mmg rasa mcm mimpi. coz now he's gone again.
tghari sabtu tu, i decided to do another last minit shopping at sri munawwarah. sempat lagi tu. hubby n son pulak aku tinggalkan di opis hubby. tgk la tu. dia pun sempat je lagi nak gi opis...
sejam duk kat munawwarah. terbang a couple of hundred ringgit (tudung nye 2 lai je pon..), aku pun patah balik amik hubby n son dari opis beliau dan kembali ke rumah utk kemas2 barang coz mlm tu dah nak gerak balik taiping.

balik tu tak rehat terus kemas kemas kemas... at first ingatkan nak join my parents naik satu kereta je balik kg. tapi bila pk2 balik, byk barang kami nak bawak ni. parents n bros pun dah 4 org. beg2 besar gedabak, kuih raya,kek raya, bantal etc. mmg tak muat la keta my mom tu. jadinye kami pun gerak dgn 2 kereta.. depa gerak dlm kat kul 10 mlm. kami half an hour later. aku masuk kereta terus mcm nak lelah sbb tak rehat langsung dari celik mata pagi tadi. hubby singgah opis lagi sbb tertinggal botol susu umar di opis. by the time sampai opis dia, umar dah pun terlelap dalam carseat beliau, aku pun hampir2 terlelap. hubby naik opis, kami tido dlm kereta. tanpa ku sedar sejam lebih jugak beliau dok di opis tu. mujur aku dah lelap, kalu tka mau gak mengamuk dok tunggu lama sangat. dapat juga lah hubby menyiapkan last minit work b4 gerak ke taiping. 11.45 gitu baru lah kami gerak from bangsar tu. aku mmg tido all the way. terjaga jugak sikit2 sbb rasa mcm hubby memecut. tapi tak larat nak cakap apa, n i dozed back to sleep. tau2 dah sampai rnr bukit gantang, which is 5 minutes from tol cgkt jering. hubby mmg tak stop langsung from bangsar. beli nasik goreng n teh ais, kami gerak terus. dlm 15minit, sampai lah ke rumah tok. adik2 aku yg masih jaga sbb baru sampai gak, melahap la nasik goreng,teh ais, n biskut cornflakes zety tgh2 malam buta tu.
kul 3 lebih, kami masih makan, tok aku dah jaga. aku tanya, "awat tok bangun awal sangat?", she said nak gi toilet but i heard her going into hte kitchen cek lauk cukup ke tak. pastu terus suruh kejut my aunt yg tinggal dgn tok utk bangun sbb nak masak utk kami... adeh tok...... where can you find a tok like this? or all toks are like this? hehe.
kami pun tunggu je la sampai sahur, then tunggu lagi sampai subuh. ahh the feeling of being at rumah tok.. terasa sampai hari ni!

hari ahad tu, plan aku tak lain tak bukan, pegi pekan tepeng!! nak shopping skit (lagi?). kali ni utk hubby pulak. beli seluar slack n tshirt. the store kegemaran aku dah tutup pulak. sedih tak terkata. bertahun2 aku dtg cni. awat la ni dah tutup. tapi seingat aku, 3 kali gak supermarket tu bertukar tuan. dari berkat ke fajar ke the store. last2 tutup. sebenarnya kat bandar taiping ni the store ada 3 cawangan. tiga ok. semua dlm lingkungan 500m away from one another. so i guess ni cawangan yg tak membawa keuntungan. so last2 tutup la. utk mengelak kehampaan, kami gi la the store yg lagi satu. woah mmg penuh orang. pilihan pun lagi banyak. ceh no wonder la yg lama tu tutup. kurang laku. dah habis shopping, kami pun balik rumah tok sbb nak kena tolong masak pulak.
tapi aku takde lah tolong beriya2 pun. mak n makcik2 ada. aku sikit2 je. n tido je byk. hehe.
malam tu lepas bukak posa makan sedap gila, soalt maghrib, kat2 isyak, kami keluar lagi, kali ni nak makan pasembor pulak.  sanggup tu keluar mlm2 nak pakai pasemboq. tapi sbb kami cdg nak balik 1st raya, mmg gerai2 tu tak bukak lagi la. so nak tak nak kene pi gak b4 raya. ok la bole la. a bit dissappointed sbb takdak sotong. pasemboq biasa ja.

ok lah besok sambung. ngantuk dah ni. bye.

1 comment:

Afida Anuar said...

tok aku pun lebih kurang mcm tu gak mas, walaupun tok sedara cuma.... mak aku lagiiii la...

mak mak..tok tok memang mcm tu kot!