Sunday, September 11, 2011

wish list for september

must have list for this month :
1. harvest moon tale of two towns - DS - rm120 - taktau lagi nak beli ikut saluran mana
2. 3ds carry bag : jahit sendiri @ beli?? complete with cards slot.
3. lss special edition pianofuzz rucksack & make up case. - dah jumpa, tapi pk2 balik, berbaloi kah? berbaloi!! kataku. wpon baru2 ni ada beli backpack, itu backpack utk letak laptop. kalu keluar berdua dgn umar, perlu backpack. n takde backpack cantik. yg ada kaler kelabu (usia dah 6-7 tahun), biru (usia lebih 5 tahun).. plus lama dah berangan nak beli backpack lss. yg special edition@ artist in residence ni besar sikit dair basic backpack lss. lagi satu basic backpack byk ciplak. malas nak beli. yg artist in residence ni susah nak jumpa, limited edition, cantik (pada aku), harga online yg aku jumpa murah kat separuh harga dari yg jual kat butik. kenapa? sbb butik ni, fall 2010 collection pun nak jual full price lagi. kat us dah masuk outlet dah. so nak beli nak beli!!!
4. spanx sbb perut buncit - enough said.
5. glasses. nak jimat ponya pasal, nak ganti lenses sahaja. dah bercalar balar. frame masih baik. usia lenses lagi tua dari frame. frame baru ganti less than a year ago sbb umar kasi patah frame lama.
6. removal of wisdom tooth - berjaya!!!! rm80 je!! kat klinik yg jaraknye 5min dari rumah je!!! masih trauma dgn cubaan mencabut gigi di pkupm. dah la doktor yg cabut gigi smalam ni lagi muda dari aku. perempuan pulak tu. aku mula2 kurang konfiden. haritu doktor laki dah berpengalaman.. umur kat 40, pun tak berjaya cabut. tgk doktor ni, pk, boleh ke? sekali dia tenyeh2 tak sampai 10 minit, cabut terus! aku pun tak sedar - sbb kene bius dah kan.. hepi gile. bayar 80 inggit dgn sng hati. wpon upm cuma kene byr 3 inggit je. tapi trauma nya tak hilang2. Alhamdulillah, things went fine. tapi lepas hilang bius tu berdenyut gak la kepala.. telan la pcm 2 bijik selang 6 jam.. boleh kontrol sakit. hari ni masih amik lagi pcm sbb ada rasa denyut2 sampai kepala wpon tka seteruk semalam.... syukur sgt gigi yg memberi masalah dah hampir 2 tahun berjaya dicabut... ok klinik ni recommended.. silakan... klinik pergigian puteri sebaris dgn impian maju bistro & speedmart 99 kat blakang petronas dekat dgn umah aku ni...
7. baju umar utk ke taska - mcm dah berkurang.. koyak di gunting dek umar ada, hilang ada, hilang seluar ada, nak beli yg 15-20 inggit sepasang.. mana ye nak cari? manjaku? anakku? yg dekat2 je lah. malas nak travel jauh2.

akhir kata, money money money...!!!

No comments: