Tuesday, October 11, 2011

everybody for themselves

hari ni, suami pergi lagi. ke jakarta selama 3 hari. malas dah nak cakap apa2. tunggu saja dia pulang. still i hate the feeling when he's not here.
kawan2 opis ajak pegi big bad wolf book sale tu. aku teruja nak pegi tapi takdak moolah ler pulak. terbang rm720 buat new glasses hari tu. terduduk aku dibuatnya. tapi sungguh tak tahan tgk calar balar tompok2 kat cermin mata ni. dah siap pun cimata nya, besok nak pi amik kalu sempat.
berkenaan youtube vid yg aku cakap dlm post sebelum ni, belum lagi diturunkan. nak tunggu sampai bila video tu nak terpampang kat youtube tu. babi tul la. marah betul aku ni. grrrr..... brapa lama nak siasat. itu video kasi turun la dulu.
minggu depan aku bakal dapat tugasan mengajar baru. member2 sume jeles 3 minggu aku free tanpa kelas. tapi tak bermakna takda keja. cumanya boleh take my own sweet time utk office work. kalau pensyarah boleh dapat time off begini, aku rasa dah cukup bagus. tak perlu pun cuti 3 bulan mcm ipta. what to do. takde nye kompeni ni nak bagi pensyarah free tanpa kelas. selagi belum penuh jadual, selagi tu tarik students datang utk belajar. perah selagi boleh. jadinya bila mau tumpukan pada perkara2 penting lain? bukannya contact hours tu saje yg penting. pensyarah juga perlukan masa n fokus nak mark coursework n exam papers, dan juga utk kerja2 self development yg lain spt pergi kursus, prepare proposal phd sbb kesemuanya nak sambung phd cuma takde masa nak duduk pk proposal. dan juga buat research.
kelaka sungguh tempat aku keja ni. vision n mission ketua akademik aka vc dgn ketua operasi aka ceo ibarat shooting each other at the foot, like a colleague said. vc kata, buat research, sambung phd, supaya tempat ni naik dinaiktaraf jadi universiti. ceo pulak kata, lagi glamer tempat ni dimata dunia, lagi ramai student masuk, lagi bagus. staf2 yg tolong glamerkan tpt ni la dpt byk imbuhan. yg keja betul2 di academic line ni dipinggirkan. masalahnye yg kat academic line ni je yg boleh naikkan taraf tempat ni jadi univ. aku tengok ja. tengooook ja. sampai bila akan begini. jangan sampai vc tamat tempoh tpt ni belum jadi univ, sudah,wpon the idea seems far fetched. a long shot. a fat chance of happening.

kepada pembaca sekalian, kalu tertanya2 kenapa aku ni asyik komplennn ja, aku jelaskan, dah ni namanya my pensieve. pensieve aku. apa tu pensieve, sila baca harry potter. byk lagi dalam pensieve aku ni, tapi ni je yg berjaya melepasi tapisan sirim. yg lain, belum lagi.

i try not to be a bitter person, hari2 komplen. tapi dah hari2 nampak benda yg menyesakkan hati. balik rumah komplen lah. blablablablabla.

ok dah bye.

No comments: