Saturday, October 22, 2011

'Umar demam

Husband was away during ramadhan and syawal. all in all it was about 2 months in total. When he got back, we noticed that umar has grown a bit distant from his dad. n i can see that this makes the dad sad. since husband has been back for almost a month now, they are getting closer again. n he always like to compare which one of us can handle umar better.

i was like, helloooo aku mak dia hokey.. try la hebat mana pun u will never reach my level. ha-ha.
husband pulak, awak tak pandai layan umar, tak pandai borak dgn dia, tak pandai gosok gigi dia bla bla bla bla...
sukati ko lah.

hari ni balik dari sekolah aku tgk umar ni lain macam. monyok aje. dlm kereta pun diam. sampai rumah pun diam. i was hungry, so cepat2 cari makanan. i prepared food for umar, gave it to him, n went back into the kitchen to prepare my food. when i was just started eating my early dinner beside him, suddenly i saw him looking like he's gonna throw up.
mula2 ingatkan nak luah balik apa yg dia baru suap masuk mulut je. rupanya, blearrghhh blearghhh blearrghhh.. 5 kali blearggh kot. ah sudahh..  pegang dahi dia, baru rasa panas. aik apasal tadi dukung dia tak rasa panas pun?? padan la monyok je. mujur dah balik rumah baru muntah n panas. kalu kat sekolah dah muntah n demam???

cecepat call hubby balik. ingatkan nak bawak umar pegi klinik. sbb by mlm nampak dia mcm dah melepet keletihan. hubby mcm taknak, dia kata biar je umar rehat mlm ni. aku tak setuju. biasanya malam2 temp dia akan naik lagi. i just wanna go to the doctor to make sure everythings ok. but hubby said, its ok, he can take care of umar tonight.

kesudahannya? of kos la aku yg masih menahan mata kul 3pagi ni wpon keletihan melampau. suami? dia tido dlu dari umar. hebat...

so to fathers out there, takyah la nak jeles dgn ibu anak2 anda kalu anak2 lagi takboleh berpisah dgn ibu daripada tak boleh berpisah dengan ayah.
theres no way you can take your wife's place in your childrens heart.... kalu wife kata, jom pegi klinik, tolong la jgn ignore sbb kalu ada sapa2 sakit dlm keluarga, isteri/ibu lah orang yg paling risau sekali sampai tak boleh tido. tak kesian kah?

bukan nak kata pengorbanan ayah tu tak banyak. tapi aiya stop trying to fight kelebihan pengorbanan ibu. u just wont win.

ni bukan lah luahan perasaan, tapi lebih kepada peringatan, next time please listen to your wife coz obviously, mom knows best. whose mom? ur son's mom.

2 comments:

wa said...

sbb tulah syurga dibawah tapak kaki ibu kan kak ...

kak boleh tak bagi emel..saya ada nak tanya pasal akak gi Jepun hari tu..

cendawan_liar@yahoo.com.my
thanks ya..

mama_umar_maryam said...

mmg kite akan mng camne2 pon,klu dah name mak Umar..mak Umar jugak,hahahah
ish,blm banjer besday mak lg nih,sorry mas,mgu lepas xdan nk borak pon