Saturday, January 07, 2012

arms open wide for 2012

First entry of 2012.
Since last year, i have been anticipating for many things, better things to happen in 2012.
I've been giving out hints all year long last year, but i am not ready to tell the world about em yet. not yet. Not until everything is confirmed.
And now I am no longer gonna talk about workstuff. Especially kejadian2 yg menyakitkan hati. Ini pun i am anticipating several unpleasant situations will happen before i leave this company for good. It's kinda like, ko takkan puas hati selagi ko tak buat hidup orang lain miserable kan?
We'll see aku nak pedulik ke tidak.

Coming back to the topic of 2012, we started off this new year with a trip to Cameron Highlands. naik atas sana, minum teh, makan scones, strawberry cheese cake, tidoooooooo sepanjang malam, the next morning had a good bfast buffet, jalan2 from brinchang to tanah rata and back.. check out, beli bunga n buah kat kea farm, pastu turun singgah ipoh. It was a short trip but  a refreshing one. Wpun masa nak atas ikut jalan tapah-ch tu berpesta muntah dlm kereta. both me n umar. balik umar muntah jugak wpon ikut jalan simpang pulai. anak tu mmg tak tahan jalan pusing2. (carseat sampai hari ni tak berbasuh.. euw..)

Minggu pertama 2012 pulak, student masih belum dtg(next week siap..), jadi nye awal minggu mmg mengulor sket lah haha. On tuesday lunch kat sunway pyramid, on wednesday lunch kat ikea! sakan... aku ni dah la sejak masuk keja dlu takde jejak kaki langsung kat ikea nun. ada gak setahun lebih kot tak pi sana. so bila ada member ngajak apa lagi mcm org mengantuk disorong bantal la. dah alang2 pi belah sana ada pulak geng suka pakai tudung munawwarah n she informed me that munawwarah ada 50% sale sempena hujung muharram. masa beliau bgtau tu i said, saya tanak pi dah... kain yg beli haritu tak terjahit2 lagi. tapi sbb on that day kami ke ikea, terus je saya kata,"kita singgah  munawwarah nak??!", ye sgt excited sekali. last sekali pegi munwwarah masa 27 ramadhan yg lalu, beli tudung raya.5 bulan gak lah tak pegi dah. sekali pegi, dgn byk stok nye, dgn separuh harga nye, dgn keadaan aku yg tertinggal wallet kat rumahnye,, dah sbb dah sampai tu, sanggup harap belas kesian member byrkan dlu.. biasak la tuh tolong menolong waktu susah.. kikikiki...
sanggup pi balik semalam(Jumaat) time lunch utk beli lagi.... dah dah lepas ni no more! or maybe nak gi lagi last day of sale mana tau kot yg takde saiz smalam ada stok baru masuk? ni nak wat stok bertahun2 ni... hehe.

udoh2 ler tu mas.. bawak2 bersabar. duit kene simpan utk tujuan lagi penting. bukan utk shopping je.

ok lah itu je buat masa ni. till later.

No comments: