Thursday, January 26, 2012

CNY Holiday

20/01 : Farewell party for me n a colleague of mine. dpt byk hadiah. sgt terharu.
from left : iman(kakyus' daughter) kak yus, zety, me, fifah, hasbullah.
sitting down clockwise from the lady in maroon shirt : azam, hema, khoo, tan, fird, mehdi, amad, pearl, nazanin.

all the beautiful people im gonna leave behind. hubby tanya, brapa lama lagi keja? "3minggu", awak tak sedih ke? "sedih nak tinggal kengkawan je. i dont like my job." terbaek tak jawapan? dont get me wrong on not liking my job. at my age, with my experience, its hard to be a good educator, thus most of us young lecturers dont get much respect from our students, n that situation makes our job pretty difficult. how can you make people who does not look up to you to listen to you? sila bincangkan dgn orang terdekat. sbb aku dah berbuih mulut bincang hal ni dgn suami.

21/01 : Maka bergerak lah kami ke cameron highlands for the second time in 3 weeks! kali ni ada 2 trip. the 1st trip consists of myself, umar, my mom n brothers. hubby n father gerak malam sebab masing2 masih ada urusan pada hari sabtu. jam bagai nak gila/fedap dari rawang til tanjung malim. tobat dah tanak ke utara waktu cuti cny. but alhamdulillah safely arrived in ch at around 5pm.

22/01 : Masih di ch. did all the usual stuff. malas nak ulang citer.

23/01 : check out from hotel at noon. parents n brothers went back home. our little family continued our journey to the north. to kuala kurau to be exact. ada kenduri kawin housemate hubby sewaktu blajar di jepun dlu. plan konon nak balik terus la... konon... lepas je kenduri, kepala berat je.. dah travel jauh.. makan pulak lauk kenduri. tau je lah. rumah tok yg half an hour away tak dipersiakan, wpon tok nye ada kat kl.. masih ada auntie dan family, singgah la nak solat n rehat. umar mmg syok gile sampai rumah toknek. mcm2 aktiviti dia nak buat. sampai basuh berak pun taknak. ramai pakcik2 melayan. opah zah pulak suapkan makan malam. mak pak umar tidor terbongkang.. tengkiu auntie zah n pakcik mat sekeluarga... malam pi makan pasemboq kat tepeng. aduh mak... terbaek wa cakap lu. kat mana2 dlm donia ni takleh lawan! balik sambung tido sampai pagi. cdgnye nak gerak balik kl kul 2 pagi! tapi last2 pas subuh baru gerak. bapaknye si umar tak terbangun pun kul 2 pagi tu. letih sgt.

24/01 : dari cgkt jering kami gerak balik bangi b4 7am. around 10am sampai rumah. hubby patut ada urusan kerja harini tiba2 kensel. terus beliau, "jom pegi banting tengok toklang." kul 11 lebih vroom pulak pegi banting. lepak rumah toklang sampai pukul 6. malam tu anough said gua takleh bukak mata....

maka berakhirlah percutian kami sempena hari raya cina ni.... aku sambung lagi cuti sampai hujung minggu.. hahahaha! janji dgn diri sendiri taknak check email opis sampai isnin pagi! apo nak jadi, jadilah!!

1 comment:

dwimaya said...

aww so sweet.. sobs sobs.. sila kenang kami2 di sini..