Wednesday, July 11, 2012

cerita sikit2

ok i have to admit, nak cari masa update panjang lebar memang susah sgt nak dapat. lagi baik la tulis sikit tapi kerap. nak tunggu ada 2 jam nak mengarang, sampai abih phd sok mungkin takde kot.
hari ni i felt a bit better than the past couple of days, so i went to the main campus for my nihongo class. peratus kedatangan dah berada di bawah 80% tapi masih di atas 70%. hopefully takkan turun bawah 70% lah. buek malu den yo.
bukan kelas tak best, bukan kawan2 tak best. caye lah, kelas mmg best, blajar benda baru mmg best, kawan2 lagi best. tapi aku dah tak larat nak jalan kaki n berdiri dlm train. sampai main campus rasa perut macam nak luruh. sampai je kelas, amik nafas sikit, ok lah. sbb dlm kelas duduk je. tapi nak menyampai ke kelas tu yg perit. nak balik pun sekso. Ya Allah please give me strength to complete this language course.
dan yg paling terharu sekali, sampai je kelas tadi, klasmates n cikgu sambut mcm rindu sangat. (sbb dah 3 hari ponteng + 2 hari wiken) dgn perut besar jalan pelan2 masuk kelas. kelaka pulak bila ingat balik.
selalu nye gini la. wpon tempat tak best ke, kene buat benda susah ke, selalu compensate dgn berkata, kalu aku tak dtg sini, x terima offer ni, or keja ni, or peluang ni, i would not have met these wonderful people. contoh : infosys, apiit, n monbusho ni lah.
eheh aku ni suke jugak keluar bertemu dgn kenalan baru rupanya. bukan la suka dok ngadap komputer je. lama2 pun jadi biol. sesuai la dgn kerjaya pilihan ni insyaAllah.
oh ye satu lagi perkhabaran gembira, sudah menerima tawaran bersyarat dari sebuah uni di klang valley. utk berkhidmat dgn mereka setelah pulang dgn PhD nanti insyaAllah. the bottom line here is, we need as much money as we can get. nak survive hidup kat tokyo dgn 2 orang anak yg dihantar ke nursery swasta... pendek kata scholarhsip aku habis utk sewa rumah dan nursery anak2 je. brapa jumlah nye? ada la 6ribu rm setiap bulan. so honestly i welcome any support from any institution yg sanggup menaja aku di sini, disamping scholarship yg aku tgh dapat skarang ni. yes mmg suami bekerja jugak, tapi aku nak hidup senang. bukan mewah, just senang. as of now mmg cukup makan, tapi mahu lebih sikit utk keselesaan keluarga, iaitu, kereta! nak beli barang dapur, jalan2 hujung minggu senang. n nak htr anak2 gi nursery pun senang. doakan semua berjalan lancar....

besok sambung lagi kalu ada kederat.
bye2..

2 comments:

mama_umar_maryam said...

mas..i dgr citer dr fird..congr8s mas..alhamdulillah, soooo happy for uuuuu

masz14 said...

Alhamdulillah from my side too. rezeki baby baru ni.. nak bagi mudah mak ayah dia. byk lg procedure nye tapi things are looking bright.