Saturday, July 14, 2012

Pink, with a dash of yellow and blue

comel sangat tak tahan

honestly dah takleh pikir pasal exam nihongo ka, research ka, offer fellowship dari msia tu ka... 
hari ni ajak@paksa hubby pegi one stop baby center nak angkut sume baju2 n barang baby. wpun byk keja lain lagi tp aku bagi alasan, "kut tak sempat kang.. haru awak nak pegi beli sendiri.." heh heh heh. 
mmg kalau nak diikutkan masa dah suntuk sangat2 dah. wiken ni beli brg, wiken depan basuh, wiken lagi satu prepare rumah utk penghuni baru n bekalan makanan utk hubby,umar n adik hubby sepanjang aku berada di spital. takde masa dah nak pegi beli barang. hopefully cukup la ni.
tapi agak menjadi masalah bila pakaian baby kat sini tak sama mcm kat malaysia. sini punya berlapis2. pening tengok. nak pesan kakak aku beli dr msia,  takut tak sesuai dgn cuaca pulak. dia beli 3-4 pasang newborn clothes jadi la. lain suma aku beli dari sini je senang. tapi kan. kalu nak diikutkan negara cuaca 4 musim ni kan, US,UK pun 4 musim gak. aku tgk oshkosh, carters, gap, takda pun berlapis2 mcm jepun ni? leceh tau. mahal pulak tu bila dah kene beli byk. pandai2 la aku mix n match sendiri nanti.. n most probably kene jahit sendiri newborn pants. mujur bawak byk kain lycra cotton yg kononnye nak jahit tudung haritu. lembut,comfy utk buat sluar baby imho. tgk lah apa hasilnya nanti. mampu tak nak buat semua nya sebelum 2th of August!

anyways wiken ni adalah a 3-day wiken sbb isnin adalah cuti. the pregnancy hormones have driven me to suggest ridiculous things to hubby such as, "jom pegi disneyland besok?", or. "kenape tak penah kata,[kesian ibu masak hari2, hari ni takyah masak la kita pi makan saizeriya..]".. etc etc.


ok dah tak larat nak tulis. harap2 besok hubby setuju nak pegi shibuya utk gi softbank shop yg ada english speaker(my suggestion jugak) n ehem also do some more baby shopping. pastu gi akihabara makan kebab! alasan : kalu tak pegi besok, plg awal pun late october baru mampu pegi downtown tokyo balik.. huhu.. hubby kesian lah isteri mu ini...

2 comments:

mama_umar_maryam said...

manyak syok wooo sopping baju baby..hehehe...biskut raye cpt order!!hahaha

masz14 said...

ok adik ipar i nak dtg sini 28/7 ni. i msg u kat fb nnt.