Sunday, July 29, 2012

Tetamu pertama

Tiba sudah tetamu pertama yg menginap di rumah kami di Tokyo ni.. tetamu merangkap baby sitter umar sementara ibu nye dok spital melahirkan adik minggu depan insyaAllah. beliau dtg dgn pelbagai harta karun dr Msia seperti..

kuih raya..

brg baby..

burger2 mcDonalds.. 
(lepas gak la kempunan selepas hari2 dok lalu depan mcd outside tokodai gate.. huhu..)

brg2 masakan
(rempah kurma, asam jawa,santan kotak..)

buku menulis n brg2 mainan umar
(adik aku bijak pi bagi parts railway thomas yg xbetul. tak lengkap pulak tu. umar tgk dia kata, mana helikopter?? yg sepatutnya ada sekali dgn part yg adik aku bagi tu... adehhh.... mano pulak nak cari kat sini.)

2 minggu lg mak ayah dtg.. nak pesan apa pulak ye... 

p/s: i would like to recommend this one baby online shopping website. http://www.babykidseshoppe.com/
barang byk pilihan.. mcm littlewhiz.com tpai littlewhiz tu last time beli dah bayar sekali kata takde stok. kene pulang balik duit.. tak update pun website dia. hangin jugak. sbb masa suntuk nak pesan kat org bwk dtg sini. 
babykidseshoppe ni pun pantas. hari selasa byr, hari kamis dpt brg. bukan brg je. dia siap bagi reusable bag, pamplet brg2 yg tgh promotion, resit official yg lengkap dgn payment mode, bagus.. sape2 berminat sila la pegi.. aku ingat nak beli lagi brg nak pesan dkt next trip yg nak dtg sini. sng je terus suruh htr brg ke rumah org yg nak dtg tu. takyah kakak aku kene beli, adik aku kene htr, atau mcm haritu kwn hubby nak dtg sini, dia pulak kene dtg amik kat rumah... takmau susah kan.. dapat mintak tlg bwk dtg sini dah lebih dr baik dah..

ok dah. hari ni hubby sewa kereta nak pegi beli brg dapor n brg rumah sikit utk bekalan jangka panjang.. sepanjang aku dok spital, mak ayah nak dtg, sampai la raya.. alang2 sewa keta pi amik adik beliau semalam. kat msia tak susah nak beli groceries byk2 sekali gus. kat sini... mana wujud minyak masak 5kg. 2 kg je paling besar. detergent baju pun.. mana ada 5kg.. 2kg je. depa mmg tak beli brg besar2. brg fresh lagi laaa.... sbb diorg pentingkan sgt quality n freshness of the food.. suma jual portion kecik2. 2-3 hari sekali kene pegi supermarket. tak ke leceh. camana la org sakit ke tak sihat ke dah tua ke. 3 hari sekali kene gak kluar. klu tak takde benda nak makan... 

panjang lak bebel... byk kojo lagi ni .. til later bye2.

No comments: