Wednesday, October 17, 2012

precise sungguh pangolin ini


maka bermula lah... perjalanan phd ku.. (benda kat atas ni bukan aku buat. aku cuma nak 'kerja'kan je..)
ekceli lama dah mula. sejak jejak kaki ke bumi jepun ni april lalu. tapi 2 minggu lepas baru daftar jadi doctoral student. so secara rasminye aku kini sudah bergelar D1 student. iaitu doctoral student year 1. bukan lagi research student seperti sebelum ni. stipend pun naik sikit la.tak byk 80hengget jer.
cabaran masih banyak n most of the time rasa tak tertanggung. but theres no turning back. hadap je lah sampai habis.

bbrp lagi berita gembira ..

fellowship iium.. betambah la sikit duit kat sini. sangat ditunggu2 kerana nak membayar yuran skolah anak2 yg berjumlah 90k yen or RM3600 sebulan.. elaun uia nak bagi pun tak tau lah sebanyak ni atau kurang atau lebih.. (>_<;) 

gi disneyland di hujung sept lepas balik dari msia. sempena adanye adik hubby aka pakteh umar. 3 org dewasa nak jaga 2 org budak tu berbaloi la pegi disneyland. kalu kami berempat je malas nak pi... bayar kat rm600 utk 3 adults (kids under 4yo free admission). tapi kul 12 baru masuk gate disneyland. sbb sibuk sightseeing kat tokyo station, pastu dah sampai depan gate lunch n solat dulu.. and kul 4.15 masa tengah2 parade halloween dah kena berlari balik sebab taufan dah tiba. nasihat hubby, jgn pandang rendah pengaruh cuaca kat negara ni.. kalu kat mesia tu hujan lebat2 pun slalunya 2 jam habis. sini jgn buat main.. baru aku tau.. maafkan daku wahai hubby. wpun train dah sampai kat stesen kat rumah, aku gatai nak pi makan soba.. nak naik balik train patah balik ke stesen kat rumah tengok2 train dah stop. terpaksa beratur 2 jam tunggu teksi dlm taufan. dahsyat betul pengalaman hari ni. 

ok dah nak baca buku. what can i say. im on a roll. n im gonna keep rollin until i get that scrollin.. hoh hoh hoh.

No comments: