Wednesday, December 24, 2014

Final draft of thesis submitted

Assalam...
Makan tahun dok diam tetiba dah submit thesis dah?

Tu le dia org panggil diam2 ubi kayu tahu...

Alhamdulillah 2014 has been a great year for me. Daripada zero to hundred gituh...
as in this year started with 0.0 number of journals that i need to graduate.. and it ends with 1.0 number of journals that i need to graduate...

jepun tak tulis percentage dalam %... dia tulis 0.0 to 1.0. wakatta?

tahun ni tak banyak downs.. banyak up up and ups sahaja.. Alhamdulillah.. taktau nak kata apa lagi.

nak explain banyak2 kat sini pun tak guna.. orang skarang dah tak blogging dah. depa skarang microblogging.. or picture blogging.. takde sapa minat nak baca tulisan panjang2 dah... sbb tu banyak blog dah berkubur.... tulis pun utk iklan.. nak dapat duit... ayo... defeats the purpose of writing in the first place...

lepas habis menulis berketul2 paper, berkali2 repair thesis... aku nak menulis secara freestyle pulak.. takde nak kene pikir apa yg diproposed? apakah meritnye? camana nak confirm your proposal? n akhir skali apakah future perspetive? hahahahaha....

from time to time. i do read my old posts... just to remind myself how did i end up where i am right now... baca kisah umar masa baby, kisah mengandung kat qisti.... takde apa pun yg sedih kat situ. semua bahagia aje...
tapi ada jugak yg menghentam orang esp tempat kerja lama. bila baca balik teringat betapa menyirapnye dengan keadaan masa tu. tu yg sanggup terbang datang sini tu... if i want to have a career, it should definitely not be in that kind of organization anymore. nak buktikan how horrible it was, i wrote in one of my last entries for 2011,

"Semoga lepas ni dipertemukan dgn majikan dan orang atasan yg memahami, adil dan saksama. berhati mulia, willing to listen to other ppls opinion, tak kisah apa agama dianuti.",

and then BAM!!! datang sini apa aku dapat? exactly what i wished for! Kan ke Allah swt janji doa org yg teraniaya tu termakbul? Aku pun sikit punya terkejut bila baca balik entry ni.

Bukan la nak puji sangat sensei aku ni. tapi selama aku jadi anak didik dia, mmg aku sangat memahami konsep Allah swt Mahal Adil. Maha Adil tahu tak? His ways are just in a way that our mind cannot comprehend.

I got what I needed. He is exactly the academic advisor that i need for my phd. And is it a one way street? nooo.... i believe i was exactly the student that my advisor needed. (kalau nak diikutkan mana ada cikgu yg perlukan anak murid kan? its the other way around.) but there it is. our existence in this world, semua dah melalui proses kira2, perhitungan yg minda manusia takkan dapat faham.

Ok i will write some more later... hopefully... see you.




No comments: